8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Veel gele kaarten verkeersactie KC Koningskwartier Zevenhuizen(video)

Elk jaar bij de start van het nieuwe schooljaar vraagt de gemeente Zuidplas samen met Veilig Verkeer Nederland-Zuidplas en Politie Waddinxveen-Zuidplas extra aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren. Hierbij richten deze organisaties op de weggebruikers in de schoolomgeving. Dat zijn kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten en alle anderen die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig wordt.

Naast spandoeken, die overal in de gemeente zijn opgehangen, werd er op vrijdag 15 september de jaarlijkse ‘brengactie’ gehouden bij het KC Koningskwartier/Reigerbos, locatie Koningskwartier in Zevenhuizen.

Wethouder Daan de Haas, VVN-Zuidplas, wijkagenten en Handhaving Zuidplas spraken samen met enkele kinderen van de school en de kinderburgemeester ouders aan op een ludieke manier aan op hun rij- en parkeergedrag bij het brengen van hun kinderen bij school. Ook delen ze kaarten uit bij goed parkeren en bij fout parkeren en flyers met een aantal belangrijke verkeersregels in de schoolomgeving.

In Zevenhuizen werden veel gele kaarten uitgedeeld omdat veel ouders de Kiss&Ride strook niet gebruikte als kussen en vertrekken maar op hun gemak uitstapten en de kinderen naar het klaslokaal brachten. Wethouder de Haas was vol verbazing over hoeveel kinderen met het mooie weer per auto naar school werden gebracht.

Advertentie