8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Capelse Veiligheidsdag voor jong en oud

Zaterdag 30 september presenteren brandweer, politie, ambulancediensten, handhaving en de reddingsbrigade zich aan het grote publiek in Capelle. Op de Capelse Veiligheidsdag kunnen jong en oud van 10.00 uur tot 17.00 uur genieten van demonstraties, voertuigen en activiteiten. Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Rivierweg in Capelle aan den IJssel.

Op de Veiligheidsdag zijn brandweer, politie, ambulancediensten, EHBO, handhaving, DJI Penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel en de Reddingsbrigade aanwezig met voertuigen en demonstraties. De hulpdiensten presenteren zich zodat bezoekers een beeld krijgen van het dagelijkse werk van onze belangrijke hulpverleners. Ook geven de hulpdiensten diverse demonstraties. Spectaculair zijn de demonstraties met politiehonden en het openknippen van een autowrak. De reddingsbrigade heeft speciaal voor kinderen activiteiten. Ook is er voor kinderen een springkussen en een klimboom. Tijdens de Veiligheidsdag trakteert de gemeente op lekkere hapjes.

Kom met de fiets

Omdat de Veiligheidsdag vaak veel publiek trekt wordt geadviseerd om lopend of met de fiets te komen. Fietsen kunnen worden geparkeerd in de fietsenstalling naast het gemeentehuis. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de (gratis) parkeergarage bij de Koperwiek.

Advertentie