8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Red Sand en Retrospective bij ProgFrog

Zondag is er een optreden van Red Sand en Retrospective bij Progfrog Holland
in jongerencentrum ‘t Blok Nieuwerkerk aan den Ijssel op zondag 1 oktober ,aanvang 15:00 uur, zaal open 14:00 uur. Kaarten kosten 15€ en zijn te bestellen via  www.progfrog.nl.

Red Sand (Canada)

Red Sand is opgericht door gitarist Simon Caron, een zelfbenoemde fan van David Gilmour, Andy Latimer, Steven Rothery, IQ, BB King en Albert Collins. Op 18-jarige leeftijd richtte hij een aantal progressieve rockbands op (Fénix en Océan) en verliet daarna de muziekscene een tijdje. Omdat hij echter niet lang van de prog weg kon blijven, begon hij opnieuw te schrijven, zocht hij een band om zijn muziek uit te voeren en werd hij al snel omringd door doorgewinterde muzikanten die het meest bereid waren om te dienen. Zo werd Red Sand geboren. Sindsdien hebben er enkele personele wisselingen plaatsgevonden en bestaat de band nu uit Caron zelf op gitaar, bijgestaan ​​door klassiek geschoolde zanger Stéphane Dorval, bassist André Godbout en drummer Perry Angellilo.

Retrospective (Polen)

Retrospective (Polen) is een muzikaal compromis waarbij de melodie de gitaarriff ontmoet. Het is een voortdurend gevecht om dromen, waarbij emoties worden uitgedrukt door middel van woorden en muziek. Retrospective is een manier om verveling tegen te gaan en te ontsnappen aan de grijze realiteit. Het is muziek die beperkt wordt door de verbeeldingskracht van zes mensen. Retrospective zijn wij.

Advertentie