8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Sporten, bewegen en plezier maken tijdens open dag dorpshuis Op Moer

De open dag van Dorpshuis Op Moer werd nooit eerder zo druk bezocht. Sport en spel trokken vooral veel kinderen naar het dorpshuis van Moerkapelle. Middels een speelkaart kon er meegedaan worden aan Oud Hollandse spelletjes en vele andere activiteiten als jumpen in een springkussen en een glitter tattoo zetten. Werden alle spelletjes afgevinkt op de kaart, dan konden de kinderen een gratis ijsje gaan halen in de kantine van het dorpshuis.

“De 240 speelkaarten waren halverwege de dag al op”
Bestuurslid Herman 

Er kon natuurlijk wel gewoon doorgespeeld worden zonder de kaarten, we hadden niet gedacht dat er zoveel kinderen op af zouden komen.” Herman, al vele jaren bestuurslid van het dorpshuis is blij met de goede sfeer in het bestuur en niet te vergeten frontvrouw Wilma Hertog. Deze sfeer is heel belangrijk om tot een goede samenwerking te komen.

Muziekschool Moz-Art verzorgde een muziekproeverij voor alle leeftijden. Piano, blokfluit en gitaar, van alles kon ‘geproefd’ worden onder begeleiding van de professionele muziekdocenten.


De taart bakwedstrijd werd een groot succes. In verschillende leeftijdsgroepen werden diverse creaties gemaakt. Ketsia en Sofieke wonnen de prijs in de leeftijdscategorie onder de 14 jaar. De prijs voor de origineelste taart ging naar Feline Helmendag.

Frederieke van Vliet won de eerste prijs in de klasse 14+ met haar Yoghurt met fruit en notenbodemtaart. Alle winnaars krijgen een kookworkshop beschikbaar gesteld door SAS (Senioren Actief Zuidplas).

Ook deze stroopwafeltaart van Roos van der Spek werd zichtbaar met liefde gemaakt. Diverse ouderen uit de omgeving werden uitgenodigd om een stuk taart te komen eten met een kopje koffie of thee. Zo was er voor ouderen ook een mooie activiteit bedacht om naar het dorpshuis te komen.

Leden van Rolschaatsvereniging Rolling 90 vertoonden op deze dag veel inzet van diverse kanten. Bij kinderactiviteiten, hulp bij workshops en het begeleiden bij de roller disco werd door jeugd voor jeugd vrijwillig meegeholpen.

“Kijk toch eens om je heen. Hoezo jeugd wil niet vrijwillig helpen?”
Ciska Dijkema

“Ik heb genoten van het gezellig dorpsgevoel met veel kinderen”
Bryan Barron 

Bryan Barron van ‘Triple B Kitchen’ verkocht broodjes kip BBQ op het plein. De freelance chef werkt vaker in de keuken van het dorpshuis om het eten voor catering, privé diners en walking diners klaar te maken.

Na afsluiting van de activiteiten werd nog lang nagepraat over deze succesvolle open dag. Ranu uit Zevenhuizen kwam op deze mooie dag fietsend met haar kinderen richting Moerkapelle. ‘Mijn zoons hebben aan diverse Brains activiteiten meegedaan, leuk om zo dit dorp te leren kennen. Vandaag kwamen wij vooral voor het kegelen maar mijn zoon zit in Moerkapelle ook op schaakles.”

Advertentie