8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Voorstelling week tegen eenzaamheid in dorpskerk Moordrecht

In de dorpskerk in Moordrecht was zaterdag een culinaire en creatieve ontmoeting. Het was een gezellige, laagdrempelige bijeenkomst vanuit de week tegen eenzaamheid.

Sopraan

Aan het eind van de middag verzamelden vijfentwintig mensen zich in de dorpskerk. Ze werden verwelkomd met muziek van sopraan Anjo van Hemert. Van Hemert zorgde voor een muzikale voorstelronde. Alle aanwezigen vertelden iets over zichzelf en zij maakte daar een lied van.

Nieuwe contacten

Cultuuraanjager Ron Eikenhout vertelt dat er veel enthousiasme was om dit in Moordrecht te organiseren. Hij heeft samen met Stichting Zo!, de dorpskerk Moordrecht, stichting Torenmuziek en de Zonnebloem hiervoor de koppen bij elkaar gestoken. En zo konden ze niet alleen mooie voorstellingen naar de kerk halen, maar er ook een maaltijd bij serveren. “We weten dat er mensen zijn die het leuk vinden om zo bijeen te komen. Dat zijn niet alleen ouderen. En het werd gewaardeerd. Ook nu zijn er weer nieuwe contacten ontstaan”.

Even wennen

Het is vooral de Zonnebloem die veel mensen kent die hier behoefte aan hebben. Voorzitter Mieke Pieterse heeft haar vrijwilligers gevraagd hun gasten hierover te informeren. Gasten zijn mensen met veelal een fysieke beperking waar de vrijwilligers regelmatig bij op bezoek komen en mee op stap gaan. “We zijn nu al twee keer met onze gasten bij Mediterraans Moordrecht geweest. En ook deze bijeenkomst is heel leuk. Ik heb lekker gegeten. Dit is de eerste keer. Mensen moeten er altijd even aan wennen. Volgende keer zijn er vast nog meer deelnemers”. 

Muziek en buikspreken

Na het eten verzorgden beiaardiers Lydia en Boudewijn Zwart een concert en voorstelling. Mooie muziek werd afgewisseld met een zeer knappe buikspreekvoorstelling van Lydia. Ook hierbij was het thema eenzaamheid. Daar sloot verhalenverteller Bert Rebergen bij aan met het verhaal ‘Duisternis en Eenzaamheid’ van Herbert Reinecker.

Lydia Zwart op beiaard met zoon Jakob.

Buikspreekvoorstelling
Verhalenverteller Bert Rebergen

 

Advertentie