8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH winnen hun eerste competitie wedstrijd

De Zevenhuizense dames van ZVH spelen dit seizoen onder een andere sponsornaam, Villa Dorrestein. Met deze naam op hun nieuwe wedstrijdshirts traden zij zaterdag aan in Swanla om hun eerste competitiewedstrijd te gaan spelen. De tegenstander is Dosko uit Stolwijk en zij lieten aan het publiek in deze eerste wedstrijd een spannende strijd zien, Villa Dorrestein wist via de setstanden 25-18, 15-25, 25-21 en 25-21 een 3-1 overwinning te behalen en daarmee gelijk vier punten op hun conto te plaatsen.

Trainer/coach Martin Rutten met Michelle van der Knaap-Bijl begeleidde samen het team voor hun eerste competitiewedstrijd. De begeleiding kon niet beschikken over Izzy van Spengen, die vanwege een blessure niet kon spelen. Coach Martin Rutten zette de volgende basis in het veld: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Julia Zwinkels, Marina Mijajlovic, Vera Bruggeman en libero Jolien van Dam.

De  Zevenhuizense dames wisten na de 7-7 gelijke stand, door te stoten en een lichte voorsprong te nemen. Daarna kon met Demi van Es aan de opslag, die vier directe punten wist te scoren en pas na haar tiende servicebeurt de service door Dosko zag overnemen bij 22-11. Dosko wist wat terug te doen maar zag Zevenhuizen deze set met 25-18 af te sluiten.

Met dezelfde basis trad Villa Dorrestein aan in de tweede set. Ook nu ging het in de begin fase gelijk op. Maar Zevenhuizen kon  Dosko niet echt onder druk te zetten en de Stolwijkse dames wisten de nu de gastdames onder druk te krijgen. De passing van Zevenhuizen liet te wensen over en bij 9-13 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out. Dit had geen effect en bij 10-14 kwam Sonja van Mil in het veld voor Vera Bruggeman. Er werd nog punten gescoord, maar de achterstand bleef en bij 12-17 bracht Zevenhuizen coach Flore Gravensteijn voor Marina Mijajlovic in het veld. Dosko was los en bleef aanvallend, blokkerend en serverend scoren en sluit deze set met 15-25 winst af.

Flore Gravensteijn bleef in de derde set staan en wist Villa Dorrestein meer het initiatief naar zich toe te trekken en gelijk een lichte voorsprong te nemen. De Zevenhuizense dames wisten nu meer druk te zetten maar kregen het zwaar, daar Dosko sterk wist te verdedigen en het gat met ZVH klein wist te houden. Bij 11-8 nam Dosko haar eerste time-out, dit zorgde ervoor dat het team beter ging draaien en zorgde dat coach Martin Rutten bij 13-12 een time-out moest nemen. Hierna volgde een gelijk opgaande strijd, die door de sterke aanvallen van Vera Bruggeman en Flore Gravensteijn weer in een voorsprong werd geslagen. In de eindfase wisten de Zevenhuizense dames weer op set point te komen. Die uiteindelijk door Flore Gravensteijn  met 25-21 werd binnen gehaald.

Met dezelfde opstelling werd aan de vierde set begonnen en nu gaven de beide teams weinig toe en kon Mariëlle Gerritsen na 11-11 op de diagonaal positie scoren. Bij 12-14 kwam Sonja van Mil weer voor Vera Bruggeman in het veld en kon Zevenhuizen weer scoren. Vanaf 13-15 achter kwam Julia Zwinkels aan de servicelijn en zij kon direct scoren en bracht onder haar opslag de stand naar 19-16. Deze voorsprong wist Villa Dorrestein vast te houden en werd de terug wissel bij 22-18 uitgevoerd. Uiteindelijk wisten de Zevenhuizense dames deze set met 25-21 te winnen.

Voor de dames staat zaterdag 7 oktober de uitwedstrijd in Utrecht tegen het derde team van VV Utrecht om 12/30 uur gepland. Dit team heeft net als ZVH haar eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen. Dus dit beloofd weer een spannende strijd te worden.