8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Wie meldt u aan voor de jeugdonderscheiding Waddinxveen?

Elk jaar reikt de gemeente Waddinxveen in november de jeugdonderscheiding uit. De onderscheiding is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de sport, cultuur of wetenschap. Maar de onderscheiding is er ook voor jongeren die zich inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen zonder er zelf beter van te worden. Iedereen kan een jongere aanmelden voor de jeugdonderscheiding. Dit kan tot en met 31 oktober 2023 via het aanmeldformulier op www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding.

De gemeente Waddinxveen vindt het belangrijk om positieve aandacht aan jongeren te geven en aan hun prestaties. Daarom reikt de gemeente ook in 2023 de jeugdonderscheiding uit. Dit jaar is de uitreiking op vrijdag 24 november. De jongeren die een onderscheiding ontvangen, gaan naar huis met een award en oorkonde.

Voorbeelden jeugd algemeen

  • Een jongere die mantelzorg geeft. Iemand die regelmatig een familielid of bekende helpt, omdat hij/zij een ziekte of beperking heeft of op een andere manier hulp nodig heeft.
  • Een jongere die een actie opzet voor een goed doel of (extra) activiteiten organiseert voor een vereniging.
  • Een jongere die een bijzondere prestatie heeft geleverd op cultureel gebied of voor de samenleving.
  •  Een jongere die een bijzonder initiatief met succes heeft opgezet en uitgevoerd of een bijzondere (helden)daad heeft gedaan.

Voorwaarden voor sporters

Om in aanmerking te komen voor de jeugdonderscheiding sport zijn er de volgende voorwaarden. De jonge sporter is:

  • Nederlands kampioen geworden (of kreeg een podiumplaats) in de hoogste jeugdklasse van de tak van sport. In een door de sportbond erkend Nederlands Kampioenschap. Dit geldt ook bij een eerste plaats bij Europees- en/of Wereldkampioenschap;
  • inwoner van Waddinxveen of zijn/haar sportteam komt uit Waddinxveen;
  • lid van een bond die rechtstreeks is aangesloten bij NOC*NSF;
  • kampioen geworden in de eigen leeftijds- of gewichtscategorie;
  • kampioen geworden in 2023 of eind 2022.
Advertentie