8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Niemo Barracuda prima van start in Nationale zwemcompetitie

In een zeer sterk deelnemersveld van achttien verenigingen zijn de wedstrijd zwemmers van Niemo Barracuda van start gegaan in de Nationale zwemcompetitie. Bij de openingsafstanden, traditioneel de estafettes, bleek de concurrentie over zeer sterke zwemmers te beschikken. De zwemmers tikte met een forse achterstand aan.

Deze dag stond in het teken van de lange afstanden dus de eindtijden kunnen enorme verschillen maken, de verschil seconden worden namelijk omgerekend naar het puntenklassement. Bij de heren opende Emiel van Beusekom de individuele afstanden met een 400 meter vrijeslag, met een keurige eindtijd iets onder de vier en een halve minuut was dit een prima prestatie.

Ook de dames zwommen deze afstand, met een mooie nek aan nek race tussen Denise Boereboom en Anouchka Bos werd een mooie eindtijd genoteerd. Voor de dames jeugd zwommen Jinth Engelse en Mila Oomens de 200 meter vrijeslag, met een clubrecord voor Engelse en een persoonlijke record (PR) voor Oomens bleek dat ook deze dames de goede vorm van het vorige seizoen weer goed te hebben opgepakt. Bij de junioren jongens ontstegen Eli Shields en Joep Lindhout boven zichzelf uit, met twee PR werden welkome seconden goed gemaakt op de concurrentie, ook Myron Artemenko kon met een PR op de 400 meter vrijeslag veel seconden goedmaken.

In het Nationale tussenklassement staat Barracuda na de eerste ronde op een prima tiende plek, het seizoen is nog lang er kan nog van alles gebeuren aldus hoofdcoach Walter Rolloos, we moeten dus scherp blijven en vooral op onze sterke afstanden de punten blijven pakken.

Advertentie