8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH met volle winst op koers

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in de eigen hal Swanla tegen het team van Eetcafé ’t Centrum Thor uit Bergambacht. In een aantrekkelijke en gelijk opgaande strijd wisten de Zevenhuizense dames deze wedstrijd op knappe wijze via de setstanden 25-13, 25-21, 25-23 en 25-17 met 4-0 te winnen en zo de volle vijf punten binnen te halen.

Trainer/coach Martin Rutten nu met Michelle van der Knaap-Bijl als assistent kon niet beschikken over Flore Gravensteijn maar wel een aantal jeugdspeelsters, Luca Hessing, Marlies Nobel. De volgende basis kwam in het veld: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam.

De  Zevenhuizense dames wisten sterk aan de wedstrijd te beginnen en hadden in Vera Bruggeman een sterke aanvaller en serveerder. Zevenhuizen liep snel uit naar 10-4 en Thor nam gelijk hun eerste time-out. De Zevenhuizense dames wisten niet te verslappen en konden gestaag verder uitlopen. In de eindfase wist Tara van Zijl haar team op setpoint te serveren en deze werd nog teniet gedaan door Thor, maar Villa Dorrestein sloot deze set toch af met een duidelijk 25-13 setwinst.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen beginnen aan de tweede set, nu was Thor goed ingespeeld en kon de aanvallen van Zevenhuizen goed verdedigen. Er ontspon een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams niets voor elkaar onderdeden. Bij 14-14 stuurde coach Martin Rutten Izzy van Spengen in het achterveld voor Mariëlle Gerritsen. Deze wissel werd bij 17-16 weer teruggedraaid. Bij 19-17 blesseerde een speelster van Thor zich en moest gewisseld worden. Zevenhuizen was even uit het ritme en Thor kon gelijk komen bij 19-19. Op deze stand kwam Sonja van Mil binnen de lijnen voor Vera Bruggeman en bij 20-19 nam Julia Zwinkels het over van Tara van Zijl. Na vele rally’s waarbij aan beide zijde sterk gespeeld werd en aan Zevenhuizense kant liet Jolien van Dam zien, waarom zij de libero was. Op het eind kon Sonja van Mil de  beslissende aanval scoren en werd deze set met 25-21 afgesloten.

Zevenhuizen kwam met de opstelling, die de tweede set afsloot binnen de lijnen. Ook nu weer wist Zevenhuizen Thor onder druk te zetten en lichte voorsprong via de aanvallen van Sonja van Mil wist te pakken. Bij 11-8 nam Thor een time-out. Met Mariëlle Gerritsen  aan de opslag wist Zevenhuizen uit te lopen naar 17-12, Na de tweede time-out van Thor wisten zij meer grip op de wedstrijd te krijgen en konden langzaam  dichterbij komen. Mede doordat de aanvallen van Zevenhuizen  niet goed aankwamen. Coach Martin Rutten moest bij 23-20 zijn eerste time-out nemen. Dit had niet het gewenste effect en de tweede volgde al snel bij 24-23. Hierna kon Marina Mijajlovic met haar blok het winnende setpoint binnenhalen.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen aan de slag in de vierde set. Vanaf het begin wist Sonja van Mil met haar service de druk op Thor te zetten en kwam er een aanval van Thor werd deze bekwaam verwerkt door de verdediging van Zevenhuizen. En kon Demi van Es haar aanvallers goed in stelling brengen en liepen de Zevenhuizense dames verder uit naar 10-3. Bij deze stand voerde coach Martin Rutten een dubbele uit, Izzy van Spengen en Marlies Nobel namen de posities van Demi van Es en Mariëlle Gerritsen over. Met de jeugd in het veld, liep het even stroef en kon Thor punten scoren, na een time-out bij 10-6 wist coach Martin Rutten zijn dames weer bij de les te krijgen. Zevenhuizen de score te verhogen en bij 22-12 kwam de volgende jeugdspeelster in het veld Luca Hessing kwam voor Marina Mijajlovic erin en wist met haar aanval Zevenhuizen op matchpoint te brengen. Thor kon deze nog wegwerken, maar de volgende service van Thor bracht de 25-17 winst van Zevenhuizen.

Door deze 4-0 winst en de vijf punten staat Villa Dorrestein ZVH nu aan kop van de derde divisie B. Komende week wordt het een zware week, de Zevenhuizense dames nemen het op dinsdagavond 17 oktober  op tegen het tweede team van Spaarnestad in het kader van de eerste ronde Beker. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het dorpshuis Swanla.

Foto’s André Dirks
Advertentie