8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Verhalen over de geschiedenis van Zevenhuizen en Moerkapelle nu op internet

Sinds kort heeft de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) veel van haar artikelen uit het blad ‘Verleden Tijdschrift’ via internet toegankelijk gemaakt. Niet alleen zijn de originele artikelen op internet te bekijken; ze zijn ook doorzoekbaar op woord. Dat betekent dat op ieder woord uit een artikel gezocht kan worden! Dat gaat dus verder dan het enkel plaatsen van scans van de artikelen op internet. U kunt bijvoorbeeld zoeken of uw eigen familienaam in artikelen, of u kunt zoeken op een onderwerp dat uw interesse heeft, zoals ‘molen’ of ‘polder’. Ook andere zoekmogelijkheden zijn aanwezig.

Alle artikelen vanaf het eerste nummer in 1985 tot en met 2019 zijn op internet te vinden. Voor artikelen vanaf 2020 moet u het tijdschrift kopen of deze in het Historisch Centrum komen inzien.

OZM heeft de laatste twee jaar hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en heeft daar met een team van 8 vrijwilligers een prestatie van formaat geleverd.

De tijdschriftenbeeldbank is een nieuwe stap in het plan om de diverse verzamelingen van OZM bij een groter publiek kenbaar te maken. Deze tijdschriftenbeeldbank komt naast de fotobeeldbank welke al sinds 2019 op internet te vinden is en ondertussen iedere maand meer dan 1.500 bezoekers trekt. Meer beeldbanken zullen in de loop der jaren volgen.

U kunt de tijdschriftenbeeldbank direct vinden via de link: https://www.beeldbankoudzevenhuizenmoerkapelle.nl/cgi-bin/verledentijdschrift.pl of anders via links die op de website of de fotobeeldbank te vinden zijn.

Advertentie