8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Busje met vermoedelijk drugsafval brandt uit Parallelweg-Zuid Nieuwerkerk

In de nacht van vrijdag 10 oktober is aan de Parallelweg-Zuid ter hoogte van het tunneltje een busje met vermoedelijk drugsafval uitgebrand. De grond in de omgeving van het busje is verontreinigd geraakt met nog onbekende chemicaliën. Daarnaast zijn drie bomen door de chemische vervuiling zodanig aangetast dat deze moeten worden gekapt.

De brandweer kreeg rond middernacht een melding dat er een voertuig in de brand stond aan de Parallelweg-Zuid in Nieuwerker aan den IJssel. Bij het blussen bleek dat er chemicaliën in het busje zaten. Daaropvolgend heeft de brandweer de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH), team Veiligheid van de gemeente Zuidplas en de politie gealarmeerd. Het vermoeden bestaat dat het om drugsafval gaat. De zaak wordt onderzocht door politie, gemeente en ODMH op strafbare feiten en of het daadwerkelijk om drugsafval gaat.

Bij het blussen is een grote hoeveelheid chemicaliën in de bodem terecht gekomen. Daarom moet de grond rondom de brandlocatie worden gesaneerd en drie aangetaste bomen gekapt. De komende dagen worden deze werkzaamheden door de gemeente uitgevoerd.

Locoburgemeester Daan de Haas: “Chemicaliën zoals drugsafval worden regelmatig gedumpt in de openbare ruimte. Naast grote milieuschade hebben dit soort dumpingen ook grote impact op het veiligheidsgevoel van onze inwoners. De kosten die gemaakt moeten worden om deze chemicaliën op te ruimen zijn vaak niet te verhalen op de daders. Deze komen daardoor meestal voor rekening van de gemeenschap. Dit is uiteraard niet wat we willen. Ik wil u graag oproepen dat als u iets verdachts ziet in uw omgeving dit ook bij ons meldt. Belt u bij spoed 112 en als u iets anoniem wilt melden kan dit via telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.”

Advertentie