8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Sportstichting Zuidplas komt met nieuw concept zwemlessen

Vanaf 23 oktober gaat de sportstichting Zuidplas in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel met een geheel vernieuwd zwemlesconcept en lesplan starten. Op die dag stond ineens de grote mascotte Sam in zwembad de Zuidplas. Deze mascotte zal de aankomende tijd vaker te zien zijn bij evenementen van de Sportstichting. Voor sommige een heerlijk grote knuffel maar andere kinderen vonden zo grote mascotte eerste een beetje eng maar Sam wist snel de harten te stelen van de kinderen.

Maar deze salamander heeft voor zwemlessen een belangrijker doel. In het boek neem de nieuwe mascotte Sam de zwemleskinderen mee op avontuur door Zuidplas. Op zijn reis komt hij langs allerlei bekende plekken in de gemeente Zuidplas zoals de molenviergang en de Rotte en maakt Sam avonturen mee waarbij hij zwemvaardigheden leert. Het verhaal van het boek is verzonnen door medewerkers van de sportstichting Zuidplas zelf en verder ontwikkeld door een marketingbedrijf. Dat maakt het een uniek boek en concept.

Het zwemlesconcept is meer dan alleen een leuk verhaal. Met een beloningssysteem, leuke invulbladen en een ruimte om diploma’s te bewaren worden kinderen gemotiveerd om na het A-diploma op te gaan voor het B- en C-Diploma. Hiermee vergroten we de zwemvaardigheid van kinderen in de gemeente Zuidplas.

Twee kinderen mochten het boek ontvangen van mascotte Sam en wethouder Wybe Zijlstra met de daarbij behorende sleutelhanger en de muntstickers die geplakt kunnen worden. De wethouder hielp mee met het netjes plakken van de sticker.

Advertentie