8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

BBB organiseert bijeenkomst over water en energie in de tuinbouw

De BoerBurgerBeweging (BBB) organiseert op 8 november een bijeenkomst over actuele ontwikkelingen op het gebied van water en energie in de tuinbouw. BBB werkt hiervoor samen met Glastuinbouw Nederland en Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Innovaties

Jesse Schevel van Glastuinbouw Nederland en Anke Poelstra van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard geven een presentatie. Ze gaan in op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van watermanagement en energie-efficiëntie in de tuinbouwsector.

Tweede Kamerkandidaten

De bijeenkomst wordt bijgestaan door de provincie Zuid-Holland, die haar inzichten zal delen over de rol van de provincie. Daarnaast zullen enkele BBB Tweede Kamer kandidaten aanwezig zijn om te spreken over hun visie op de toekomst van de tuinbouwsector en hoe zij van plan zijn de belangen van tuinders te behartigen. De BBB-fractie van Schieland en Krimpenerwaard zal ook vertegenwoordigd zijn en zal informatie verstrekken over hun inzet voor de agrarische sector in de regio.

Vragen

De bijeenkomst biedt niet alleen inzichten, maar ook de mogelijkheid om vragen te stellen, te netwerken en te discussiëren over de uitdagingen en kansen in de tuinbouwsector. Vragen die aan de orde kunnen komen, zijn onder andere: Wordt na stikstof Water de volgende crisis? Energie transitie in sector plots afgekapt? Is de sector toekomstbestendig? Is Glastuinbouw nog een topsector? Lasten stijging 3000%: heeft de tuinbouw meerwaarde of is het exit?

Swanla

De bijeenkomst is op 8 november om 19.15  in Dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86 Zevenhuizen.


U kunt zich hier voor de bijeenkomst aanmelden en uw vraag stellen.

Advertentie