8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Vaten met vloeistof gedumpt bij roeibaan Zevenhuizen

Op vrijdagavond 3 november is de brandweer van Zevenhuizen opgeroepen om te gaan kijken op het Plein Holland Acht in de Eendragtspolder voor een melding Bodemverontreiniging (buiten). Op deze parkeerplaats bij de Willem-Alexanderbaan werden drie vaten met onbekende stof aangetroffen. De plek waar de vaten stonden naast de roeibaan welke ligt in een natuurgebied.

De Brandweer Zevenhuizen heeft de vaten gestabiliseerd en metingen verricht in samenwerking met de Adviseur gevaarlijke stoffen. Hierna heeft de brandweer de vaten overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

Het is de afgelopen tijd vaker voorgekomen dat vaten gedumpt werden in Zuidplas. Mogelijk heeft dit te maken met de productie van drugs maar dat zal in dit geval nog moeten worden uitgezocht. Iets dan 2 weken geleden stond een bestelbus met chemisch afval in Nieuwerkerk aan den IJssel in de brand, hierbij moesten riolen worden leeggezogen en grond worden gereinigd.

Via een update van team Veilgheid van de gemeente Zuidplas blijkt dat het gaan over grondstoffen voor het maken van synthetische drugs.

Foto’s : Brandweer Zevenhuizen

Advertentie