8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Inwoners van Waddinxveen kunnen een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen

Inwoners van Waddinxveen kunnen voor oud en nieuw in hun buurt een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen. Dit betekent dat tijdens de jaarwisseling in dat gebied geen vuurwerk afgestoken mag worden. Initiatiefnemers kunnen een aanvraag voor 13 november 2023 indienen bij de gemeente Waddinxveen. Waddinxveen heeft al een vuurwerkvrije zone, het gebied om kinderboerderij Dierendal.

In een vrijwillig vuurwerkvrije zone mag geen vuurwerk worden afgestoken van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur
U kunt voor 13 november een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanvragen voor uw straat, buurt of om een park of plein heen. U kunt de voorwaarden bekijken en een aanvraag indienen via de website van de gemeente Waddinxveen. De gemeente controleert en beoordeelt de aanvragen en kan waar nodig om aanvullingen vragen. In december publiceert de gemeente waar de vrijwillig vuurwerkvrije zones zijn.

Een gezellige en veilige jaarwisseling voor héél Waddinxveen

Oud en nieuw is een jaarlijks terugkerend moment dat bij veel inwoners in het teken staat van gezelligheid en ontmoeting met vrienden en familie. Wat de gemeente Waddinxveen betreft is het dit jaar niet anders. Toch kan het voorkomen dat er door vuurwerk sprake is van overlast. Als dat gebeurt, dan kunt u dit melden via www.waddinxveen.nl/fixi.

Advertentie