8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Drie drugsdealers opnieuw in de fout, dwangsommen €5.000 verbeurd

Drie drugsdealers die eerder hoge dwangsommen opgelegd kregen voor het veroorzaken van drugsoverlast, zijn onlangs opnieuw de fout ingegaan. De dwangsommen zijn daarmee verbeurd en zij moeten nu ieder € 5000,- betalen aan de gemeente. Dat laat team Veiligheid van de gemeente Zuidplas weten op Instagram.

Volgens het artikel maakte het drietal zich eerder schuldig aan drugshandel op straat, waarbij zij dealden in softdrugs aan jeugdigen. Dat leverde overtreding op van de Opiumwet en de APV van Zuidplas. Om herhaling in de toekomst te voorkomen legde burgemeester Weber van de gemeente Zuidplas dwangsommen aan hen op met een hoogte van € 5000,- bij een nieuwe overtreding met een maximum van 20.000,-. Dat bedrag kan indien noodzakelijk worden verhoogd.

Opnieuw in de fout

Onlangs werden na meldingen van drugsoverlast bij winkelcentrum Reigerhof de heren opnieuw door de politie in de kraag gevat. Bij controle bleek dat zij zeer grote hoeveelheden lachgas bij zich hadden in een voertuig en dat ook hier sprake was van dealen. In een voertuig werden onder meer 10 volle, grote cilinders met lachgas aangetroffen en op de weg rondom het voertuig lagen meerdere gebruikte ballonnetjes. Er was hierdoor opnieuw sprake van overtreding van de Opiumwet en de APV. Daarmee is de dwangsom verbeurd en hebben de heren per brief meegedeeld gekregen dat zij ieder 5000,- moeten betalen. Doen zij dit niet, zal een besluit tot invordering volgen. De politie maakte afzonderlijk proces-verbaal op.

Advertentie