8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Drie ‘oervrouwen’ van Centrum Camino krijgen Golfslag (video)

Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke hebben 10 jaar geleden Stichting Camino opgericht. Vanwege hun betekenisvolle prestaties voor personen die leven met en na kanker vanuit Centrum Camino, zijn zij vrijdag 10 november gemeentelijk onderscheiden. De vrouwen ontvingen uit handen van burgemeester Han Weber tijdens het Open Huis van Centrum Camino een gemeentelijke onderscheiding. Het Open Huis werd georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum.

De dames waren niet bekend met deze verrassing en dachten dat het ging om de onthulling van een bord op straat. Dat gebeurde ook, in de stromende regen, maar toen bij terugkomst de burgemeester een keten om had en bekend maakte dat men een Golfslag kreeg, was de verrassing compleet.

Oervrouwen

Het verhaal van Camino is begonnen bij Agnes van der Aa die het initiatief nam om een inloophuis voor mensen met kanker op te richten en een huis hiervoor aan te kopen. Zij vroeg Dineke Schrijver en Inge Overbeeke hierbij te helpen. De drie ‘oervrouwen’ kenden elkaar van hospice IJsselThuis, waar zij vrijwilliger waren. Samen hebben zij het inloophuis op- en uitgebouwd. Agnes is nog steeds als vrijwilliger en donateur zeer betrokken en actief.

Dineke Schrijver is samen met Agnes en Inge medeoprichtster van Centrum Camino. Naast het opzetten van Camino heeft zij zich toegelegd op het begeleiden van nabestaanden binnen Camino. Rouw, verlies accepteren en een plekje geven is een zwaar, emotioneel proces. Inmiddels heeft ze ook een groep “nabestaanden treffen” opgestart. Mensen weten daarna de draad op te pakken en hun leven weer te gaan leven.

Inge Overbeeke is net als Agnes en Dineke medeoprichtster van Centrum Camino. Ze is 10 jaar bestuurslid van de stichting en zet zich in voor evenementen, PR en sponsoring. Voorbeelden zijn Wereld Kanker Dag, Oogstfeest, Fietsevenement en nu het 10-jarig bestaan. Ze is altijd bezig voor Camino.

De drie vrouwen doen dit vrijwilligerswerk vanuit overtuiging en grote betrokkenheid bij kanker Het enthousiasme van de drie vrouwen werkt motiverend op alle vrijwilligers van Centrum Camino, nu al tien jaar. Het maakt dat er veel trouwe vrijwilligers zijn die zich ook al jaren voor Camino inzetten.

2015 – Camino geeft doorgeefrozen aan toenmalig burgemeester Kats.
Advertentie