8.5 C
New York
maandag 20 mei 2024

PvdA/GroenLinks: Dreigt er waternood “ramp” in het Koningskwartier?

Raadslid Martin Damen (PvdA/Groenlinks Zuidplas) heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de meldingen op de sociale media van inwoners die zich zorgem maken over onder water gelopen kruipruimten onder de woningen in het Koningskwartier in Zevenhuizen.

Als raadslid zag ik op een lokale Facebook groep in Zevenhuizen de meldingen van een bijzonder hoog waterpeil onder woningen in Koningskwartier. Ik maak me ernstig zorgen over de mogelijke gevolgen van gezondheid voor de inwoners van deze woningen en mogelijke schade op bijvoorbeeld leidingen die onder de woningen lopen en de mogelijke schade op termijn” stelt Damen als inleiding op de vragen.

Damen heeft mensen opgeroepen om zich te melden :”Na een oproep aan inwoners om aan mij te melden wanneer dit ook bij hen in Koningskwartier het geval was begon mijn email rap vol te lopen“. Voor hem was deze stroom aan meldingen aanleiding om aan de voorzitter van de gemeenteraad bij het agendapunt actualiteit van de komende raadsvergadering op 21 november de volgende vragen voor te leggen:

  1. Klopt het dat de gemeentelijke organisatie al vele malen door inwoners geïnformeerd is over dit hoge waterpeil onder hun woningen?
  2. Klopt het dat het probleem van hoog water onder de woningen al bestaat sinds het opleveren van veel woningen?
  3. Klopt het dat inwoners op hun vraag of de gemeente hierin wat kan betekenen als antwoord krijgen dat er voldoende drainage-punten zijn aangelegd? En dat er verder niet naar een bevredigende oplossing wordt gezocht?
  4. Aangezien het aantal meldingen richting de 100 gaat erkend het college dat hier sprake is van een serieus probleem?
  5. Kan het zijn dat er onvoldoende drainage is aangelegd?
  6. 6. Kan het college aangeven wat zij kan betekenen voor deze inwoners?
Advertentie