zondag 28 april 2024

Scherp in Packaging ZVH krijgt geen loon naar werken

In de midweekse wedstrijd konden de heren van Scherp in Packaging ZVH in Sliedrecht niet winnen van Sliedrecht Sport. Ondanks het harde werken van de Zevenhuizense heren nam Sliedrecht Sport deze wedstrijd in hun bezit via de setstanden 25-21, 24-26 en 25-18 met 3-0.

Trainer/coach Kristian van der Wel zag zijn  ziekenboeg nog voller worden door de blessure van spelverdeler Timothy Scheffers, gelukkig kon hij de zeventien jarige Tom Sonneville vanuit het tweede team inzetten. De basis bestond verder uit Sam van der Loo, Benjamin Parkinson, Yvo Lunsing, Koen Herrebout, Roel Oude Nijhuis en libero Richard Rademaker.

In de eerste set kregen de Zevenhuizense heren een sterk gemotiveerde tegenstander tegen over zich. Sliedrecht Sport met hun aanvallen de verdediging van Scherp in Packaging danig onder druk te zetten. Zevenhuizen wist goed partij te geven en had in Yvo Lunsing en Roel Oude Nijhuis aanvallers die regelmatig konden scoren. Na de eerste time-out die coach Kristian van der Wel nam bij 13-8 wist Koen Herrebout direct te scoren en de service terughalen. Zevenhuizen wist door hard werken de stand bij 20-20 op gelijke hoogte brengen. Maar Sliedrecht door een sterke blokkering punten te scoren en won deze set met 25-21.

Met dezelfde opstelling startte Scherp in Packaging de tweede set, het scoreverloop verliep gelijk als in de eerste set en Sliedrecht nam een voorsprong. Bij 10-6 nam Zevenhuizen de eerste time-out en konden de Zevenhuizense heren meer in hun spel komen. Libero Richard Rademakers wist veelvuldig de ballen van de grond te houden en kon Tom Sonneville zijn aanvallers goed in stelling brengen. Vooral de middenaanvallers Benjamin Parkinson en Roel Oude Nijhuis wisten te scoren met hun aanval en blokkering. Bij 17-17  wist Zevenhuizen met Yvo Lunsing aan de opslag een voorsprong op te bouwen door de aanvallen van Koen Herrebout en bij 17-19 nam Sliedrecht gelijk een time-out. Dit had niet gelijk effect, maar Sliedrecht sport wist langzaam dichterbij komen en bij 21-21 was dat gebeurd. In deze fase wisten de gastheren met hun blokkering goed te scoren en zo de voorsprong te maken. In deze eindfase maakte Zevenhuizen net wat onnodige fouten en kon Sliedrecht daar goed gebruik van maken en deze set winnen met 26-24.

Scherp in Packaging begon de derde set weer met dezelfde opstelling, maar kreeg gelijk een sterk spelend Sliedrecht tegenover zich, die snel op een 4-0 voorsprong kwam. De time-out van Kristian van der Wel had effect en Sam van der Loo kon de opslag terughalen. Het scoreverloop bleef in het voordeel van Sliedrecht uitpakken. Coach Kristian van der Wel probeerde door veelvuldig te wisselen een andere dynamiek binnen het team te creëren. Bij 13-9 nam Vincent van der Kraats de positie van Yvo Lunsing in en bij 14-9 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Koen Herrebout. Er werd sporadisch gescoord. Bij 16-12 nam Lennaert Hogenhout het stokje over van Sam van der Loo. Na sterke acties van Benjamin Parkinson op het midden kwam bij 17-14 Julian Perdijk voor Roel Oude Nijhuis binnen de lijnen. Uiteindelijk wist Sliedrecht het hoofd koel te houden en deze set met 25-18 binnen te halen en Zevenhuizen met lege handen naar huis te sturen.

Voor de Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging staat zaterdag alweer een wedstrijd op de planning. Dan spelen zij in de sportzaal van Swanla thuis tegen het team van Simplex SSS uit Barneveld. Dit team staat met een gelijk aantal punten net voor Zevenhuizen, die op een zevende plaats staat. Deze wedstrijd begint zaterdag om 20.00 uur.

Sliedrecht Sport: Daan Haanappel (1)(Marius den Hartog (4)), Luuk de Groot (10), Jesper van Muijden (10), Jacob Krijnsen(3), Cain van Hal (8), Tom van Reeuwijk (14)(Rick van der Sluis), Mart de Groot (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(12)(Lennaert Hogenhout (1)), Koen Herrebout (7)(Max Nieuwstad(1)), Tom Sonneville (1), Yvo Lunsing 8)(Vincent van der Kraats (1)), Roel Oude Nijhuis (5)(Julian Perdijk (1)), Benjamin Parkinson (9), Richard Rademaker (L)