8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Gemeente Zuidplas verwijdert illegale verkiezingsborden in Moordrecht

De gemeente Zuidplas heeft afgelopen dagen verschillende illegaal geplaatste verkiezingsborden verwijderd uit Moordrecht. In Zuidplas kunnen partijen zich presenteren op de door de gemeente voorgedrukte verkiezingsborden. Partijen mogen zelf geen borden op andere plekken in de openbare ruimte plaatsen zoals om een lantaarnpaal of straatnaambord. Het is in Zuidplas wel mogelijk om via een commerciële partij banners te laten plaatsen in de openbare ruimte bij een aantal lantaarnpalen en bij bushaltes.

Politieke partij JA21 vond dat het in het IJssel-dorp meer aandacht nodig had en besloot op meerdere plaatsen zelf borden aan te brengen rondom lantaarnpalen. De gemeente heeft hiervoor geen toestemming verleend en heeft de borden daarom door de gemeentelijke handhavers laten verwijderen.

Advertentie