8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Jongens van Niemo Barracuda vijfde van Nederland

Tijdens de Nederlandse estafette kampioenschappen zijn de junioren jongens van Niemo Barracuda uit Nieuwerkerk aan den IJssel vorig weekend vijfde geëindigd in het klassement. De senioren dames konden de de goede start niet vasthouden en eindigden op een tiende plek.

Jongens

De kampioenschappen worden gezwommen in een klassement over vier verschillende afstanden. Op zowel de rugslag als op de schoolslag estafette eindigde de jongens Myron Artemenko, Eli Shields, Joep Lindhout en JaysleyBrown op een verdienstelijke vierde plek. Een podiumplek in het klassement was in zicht. Bij de start van de prestigieuze 4×50 meter vrijeslag speelden de zenuwen op. Door een valse start was een notering in de top drie niet meer haalbaar. Trainer Henk Shields kon met enkele bemoedigende woorden de jongens uit hun teleurstelling halen, want ook de wisselslag moest nog gezwommen worden. Met een vijfde plek in het klassement en een flinke dosis ervaring was het een prachtige ochtend.

Dames

De middag sessie was voor de dames senioren weggelegd. De Barracuda selectie bestond uit Denise Boereboom, Anouchka Bos, Mila Oomens en Jinth Engelse. Speciaal voor de schoolslag was Marijke Kommers ingevlogen. Opening van het kampioenschap was de wisselslag. Met een fraaie 1:01.65 op de rugslag opende Engelse direct met een clubrecord. In deze flow presteerden de andere drie dames optimaal. Zij zetten een mooie eindtijd neer op de 4×100 meter wisselslag. De overige vier onderdelen verliepen anders dan gehoopt. Hier en daar verliep een overname niet geheel vlekkeloos en een keerpunt had beter gekund. Daardoor eindigden de dames in het eindklassement op een tiende plek.

 

 

Advertentie