8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Zuidplas bereidt zich voor op de Tweede Kamerverkiezing met proefstemming

De gemeente Zuidplas nodigt haar inwoners uit om deel te nemen aan een proefstemming op donderdag 16 november in de trouwzaal van het gemeentehuis. Deze proefstemming is ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezing die op woensdag 22 november plaatsvindt en zal worden begeleid door jongeren die zich voelen aangetrokken tot het democratisch proces maar nog niet mogen stemmen in verband met hun leeftijd.

De proefstemming, die zal plaatsvinden tussen 14.00 en 16.00 uur, heeft een dubbel doel. Enerzijds biedt het inwoners van Zuidplas de mogelijkheid om te oefenen met het stemmen. Bijvoorbeeld als je voor het eerst je stem mag uitbrengen, je het spannend vindt of een hoge drempel ervaart omdat je niet precies weet hoe het stemproces verloopt. Anderzijds dient het als een kans voor de gemeente om de organisatie en uitvoering van de verkiezingen te testen en te verfijnen.

Alle inwoners van Zuidplas zijn van harte welkom om deel te nemen aan de proefstemming. Er is geen voorafgaande aanmelding vereist.

Vrijwilligers op reservelijst

De toestroom aan vrijwilligers was dit jaar zo groot dat er sprake was van een reservelijst. Burgemeester Weber vertelde dit afgelopen dinsdag in de gemeenteraad. De mensen zijn er over ingelicht via een email. Door een fout met registratie is deze email ook terecht gekomen bij mensen die in het verleden hebben meegewerkt, maar zich nu niet meer hadden opgegeven. Burgemeester Weber betreurde dit.

Advertentie