8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Getuigen gezocht na dumpen chemicaliën roeibaan Zevenhuizen

Het team veiligheid van de gemeente Zuidplas heeft een getuigenoproep via Instagram verstuurd. Op de vrijdagavond van 3 november jl. is een grote hoeveelheid chemisch drugsafval gedumpt bij de roeibaan in Zevenhuizen (Plein Holland Acht). Grote vaten met chemicaliën afkomstig van de productie van (synthetische) harddrugs, waren achtergelaten in het natuurgebied.

Hoewel een kleine lekkage was ontstaan, is de schade voor het milieu gelukkig beperkt gebleven. Maar dit had gemakkelijk kunnen leiden tot een ecologische ramp. Ons team heeft er in de nacht van 3 op 4 november zorg voor gedragen dat alles op de juiste wijze is opgeruimd. Na onderzoek door de brandweer van Zevenhuizen heeft een specialistisch bedrijf heeft de chemicaliën uiteindelijk afgevoerd. Dat brengt enorme kosten met zich mee. Kosten waar de maatschappij voor op zal moeten draaien. De gemeente Zuidplas doet er naast een strafrechtelijk proces dan ook alles aan om daders van dergelijke dumpingen te achterhalen om de kosten te kunnen verhalen.

Bent u in de avond van 3 november in de omgeving geweest van de roeibaan in Zevenhuizen en heeft u daar bijzonderheden gezien die betrekking kunnen hebben op de dumping van chemicaliën? Of heeft u andere informatie die de politie en de gemeente in dit onderzoek zouden kunnen helpen? Neem dan met ons team contact op via 0180-330300 of veiligheid@zuidplas.nl. Liever anoniem melden? Meld dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Brandweer Zevenhuizen

Advertentie