8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Scherp in Packaging ZVH kan blok Simplex SSS niet slechten

Zaterdag speelden de heren van Scherp in Packaging ZVH in eigen hal Swanla tegen het team van Simplex SSS uit Barneveld, de ploeg met net zoveel punten stond voor Zevenhuizen op de ranglijst. Dit team van trainer Paul van der Ven en mede oud-spelers van Zevenhuizen Jochem Bloem en Ludrich Innocente, wist mede door de sterke blokkering van hen deze wedstrijd via de setstanden 129-25, 25-19, 23-25 en 18-25 met 3-1 winnend af te sluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman kon de vijftien jarige Tom Sonneville uit het tweede team inzetten, die het zonder hem het moest opnemen tegen de koploper in de tweede divisie. Verder stond de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Benjamin Parkinson, Yvo Lunsing, Koen Herrebout, Roel Oude Nijhuis en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging wist de eerste set goed te starten en kon zelfs een lichte voorsprong van 6-4 nemen, mede door de blokkering van spelverdeler Tom Sonneville. SSS wist met een krachtige service weer langszij te komen en bij 6-7 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out. Het scoreverloop ging waarbij de Zevenhuizense aanvallen vooral van de zijkanten werden gescoord. Zevenhuizen zette in de eindfase vaker een andere speler in voor de service, dit had niet altijd het gewenste resultaat. Bij 17-21 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Koen Herrebout, maar na weer een service ace van SSS nam coach Kristian van der Wel bij 17-22 zijn laatste time-out. De opslag werd terug gewonnen maar kon niet verhelpen dat Simplex SSS deze set met 19-25 in handen kreeg.

In de tweede set kwam Lennaert Hogenhout voor Koen Herrebout binnen de lijnen. Bij Zevenhuizen werd nu meer gebruik gemaakt van het midden en hielden de beide teams elkaar tot 14-14 in evenwicht. Ook het Zevenhuizense blok was nu effectiever en bij 14-16 nam SSS hun eerste time-out. Dit hielp niet en Zevenhuizen kon doorgaan met scoren, via de blokkering van midden blokkeerders Roel Oude Nijhuis en Benjamin Parkinson. Bij 20-15 werd de tweede time-out door SSS genomen ook deze had niet het gewenste resultaat. Scherp in Packaging wist deze set met een harde smash van Yvo Lunsing met 25-9 winnend af te sluiten.

Simplex SSS kwam in de derde set een andere opstelling en spelverdeler in het veld. Met meer servicedruk kon Tom Sonneville minder het midden aanspelen en waren de diagonaal aanvallen een goede prooi voor de blokkering van SSS. Al snel keek Zevenhuizen tegen een achterstand aan en bij 3-6 werd de eerste time-out genomen. Het scoreverloop kon niet in het voordeel van Zevenhuizen veranderd worden en bij 11-16 kwam Vincent van der Kraats voor Yvo Lunsing in het veld. Langzaam wist Zevenhuizen dichterbij te komen en zorgde ervoor dat SSS bij 23-24 een time-out moest nemen. Dit had het effect dat Simplex SSS deze set met 23-25 wist binnen te halen.

Met dezelfde opstelling werd door Zevenhuizen aan de vierde set begonnen. Ook nu kon SSS direct met drie van de totaal van zeventien blokpunten een gat slaan en dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 1-5 een time-out te nemen. Zevenhuizen wist wat dichterbij komen, maar na een time-out van SSS werd de opmars weer vervolgt. Bij 9-15 kwam Vincent van der Kraats weer binnen de lijnen voor Yvo Lunsing en werd direct een time-out genomen. SSS bleef doorgaan en met een laatste aanval werd bij 18-25 deze set gewonnen.

Scherp in Packaging bleef nu op de zevende plaats staat met een gelijk aantal punten met VoCASA. Dit is het team waar tegen de Zevenhuizense heren zaterdag 18 november om 20.00 uur in Nijmegen zal gaan strijden en zullen strijden om de punten.

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(5), Koen Herrebout (2)(Lennaert Hogenhout (10)), Tom Sonneville (5), Yvo Lunsing (18)(Vincent van der Kraats (4)), Roel Oude Nijhuis (6), Benjamin Parkinson (5), Richard Rademaker (L)

Simplex SSS: Jochem Bloem (11), Robin van Weerd (17), Colin Zuidgeest (5)(Steijn van den Bos (8)), Bram Berger (13), Ludrich Inocente (9)(Niek Bakker (1)), Tieme de Jong (Hugo van Garderen (1)), Alek Aleksov (L)

Foto’s : André Dirks

Advertentie