8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Themabijeenkomst voor samengestelde gezinnen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Midden organiseert op 30 november 2023 een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen.

“Stiefouder ben je ineens”

Een samengesteld gezin is een gezin als in ieder geval 1 van de partners al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Samenwonen is geen voorwaarde om al wel de bijzonderheden van een samengesteld gezin te voelen. ‘Een ouder word je na 9 maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen ‘ineens’, zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt.’

Binnen vijf jaar weer uit elkaar

Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wil niets liever dan samen verder. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Oorzaken hiervan zijn vaak loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner.

Rust en harmonie

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie hoe je je weg kunt vinden in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Zo krijg je in het nieuwe gezin de rust en harmonie waar je naar op zoek bent. Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 november 2023  van 19.30 – 21.30 uur via ZOOM. Deelname is gratis en aanmelden kan bij het CJG

Advertentie