8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Feestelijke opening ANWB verkeersplein bij KC de Kas in Waddinxveen

Kindcentrum de KAS in Waddinxveen is één van de winnaars van een ANWB Verkeersplein. Op maandag 13 november opende wethouder Femke Vleij (Verkeer en Vervoer) op feestelijke wijze het Verkeersplein van KC de KAS, samen met leerlingen, leerkrachten en verkeersouders. Het verkeersplein draagt op een speelse en leerzame manier bij aan de veilige deelname van kinderen aan het verkeer. 

Veel veilige kilometers op de fiets

Op het ANWB Verkeersplein oefenen kinderen van groep 1 t/m 8 met verschillende verkeerssituaties zoals oversteken, inhalen, het nemen van scherpe bochten of een rotonde. Wethouder Femke Vleij is blij met de komst van het verkeersplein: “Kinderen worden vaker met de auto naar school gebracht, en stappen dus minder vaak op de fiets. We willen kinderen motiveren om zoveel mogelijk op de fiets naar school, hun vereniging en hun vriendjes gaan. Leren fietsen, en het leren over verkeersregels en –situaties is belangrijk voor kinderen op de basisschool. Daarom ben ik heel blij dat KC de KAS, de ANWB en ROV Zuid-Holland dit mooie verkeersplein openen. Als ambassadeur van ‘een punt van nul’ wens ik iedereen veel veilige kilometers op de fiets, en roep ik alle ouders op om zoveel mogelijk met hun kind te fietsen.”

Oefenen met verkeerssituaties op het verkeersplein

De ANWB en het ROV Zuid-Holland zetten zich beiden in om kinderen te leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om echt goed te leren omgaan met verschillende verkeerssituaties, is het nodig om meters te maken in het verkeer. Maar soms is dat in het echte verkeer spannend, of zijn oefensituaties niet aanwezig in de buurt van een school. En daarom is een verkeersplein een uitkomst zodat kinderen goed voorbereid de weg op kunnen. Het plein is uitgerust met diverse verkeerssituaties, zoals rotondes, kruispunten en zebrapaden, om de kinderen vertrouwd te maken met het verkeer en de juiste verkeersregels toe te passen.

Zes extra verkeerspleinen in Zuid-Holland

Dankzij de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ is in iedere provincie één schoolplein omgetoverd tot een verkeersplein. Het ROV Zuid-Holland heeft het mogelijk gemaakt dat in Zuid-Holland niet 1 maar 7 pleinen zijn gerealiseerd. Bijna 450 scholen hebben zich landelijk voor de actie aangemeld, en 360 scholen zijn geselecteerd voor de stemronde. In mei kon iedereen zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete school. Daaruit volgde per provincie een top 3. KC de KAS is in de provincie Zuid-Holland een van de gelukkige winnaars. De actie draagt bij aan het doel van het ROV Zuid-Holland: om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul: samen maken we een punt van nul!

Advertentie