8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Capellenaar niet meer welkom in Zuidplas na onzedelijk gedrag

Burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas heeft besloten een gebiedsverbod op te leggen aan een 67 jarige inwoner van Capelle aan den IJssel voor de duur van 6 maanden. De man benaderde in de gemeente Zuidplas jonge minderjarigen, waarbij hij onzedelijk uitspraken naar kinderen deed.

Incidenten waarbij de man betrokken was, deden zich voor in de periode van begin juli 2023 tot eind augustus 2023. Meerdere getuigen maakten toen melding van een fietser die onzedelijk gedrag naar kinderen vertoonde. De gedragingen van de man hebben geleid tot maatschappelijke onrust in de gemeente en op sociale media. Ook zorgde dit voor angstgevoelens bij de betrokken minderjarigen en hun ouders.

Burgemeester Han Weber: “Ik ben blij met het doortastende optreden van de politie én de meldingen van getuigen. De man in kwestie kon hierdoor snel als verdachte worden aangehouden. Onzedelijke gedragingen leiden tot ernstige aantasting van het veiligheidsgevoel en zorgen voor onrust. Met het opleggen van het gebiedsverbod wil ik de rust weer terugbrengen en heeft de man een duidelijk signaal gekregen dat hij voorlopig niet welkom is in Zuidplas”.

Met het opleggen van het gebiedsverbod wil ik de rust weer terugbrengen en heeft de man een duidelijk signaal gekregen dat hij voorlopig niet welkom is in Zuidplas

Burgemeester Han Weber

Indien de man het gebiedsverbod overtreedt, pleegt hij een misdrijf. Hij kan in dat geval direct door de politie worden aangehouden. Indien nodig wordt de termijn van het gebiedsverbod verlengd.

Advertentie