8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Zevenhuizense musea zaterdag weer geopend

De musea Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u op zaterdag 25 november weer van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur.  Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de reguliere collectie en een tentoonstelling over het kerkelijk leven in de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te zien. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, staan de molens langs De Rotte centraal.  

Oud Zevenhuizen en Moerkapelle (benedenverdieping)

De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle. Bij het binnenstappen van ons museum kun je de geschiedenis van onze voorouders haast voelen en soms ruiken. Naast de reguliere collectie is er op dit moment een tentoonstelling te zien met daarin een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in onze dorpen. Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die wij hebben, zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben we diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan Bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool.

U kunt bij het museum terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. De vrijwilligers helpen u bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied. Aan de balie zijn diverse boeken en tijdschriften over de plaatselijke geschiedenis te koop.

Ons Molenverleden (bovenverdieping)

Deze reguliere opening staat onder meer in het teken van de Jeugd. Voor de kleintjes zijn er kleurplaten. Voor de wat ouderen is materiaal beschikbaar voor het maken van bijvoorbeeld werkstukken.

In de filmzaal wordt een aansprekende film getoond en herhaald waarin jongeren uitleg geven over de werking van molens en de veelzijdigheid van het molenaar zijn. Op de schermen in de Lunenburgzaal worden de gasten onthaald op een fotoserie met toelichting van de vele molens in Schieland.

Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig

Advertentie