8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Zorgappartementencomplex aan Kerkweg-Oost Waddinxveen krijgt 3 extra appartementen

Aan de Kerkweg-Oost 155, 157-157a komt een zorgappartementencomplex voor ouderen met de diagnose dementie. Het afgelopen jaar hebben de ontwikkelaar en de gemeente de plannen daarvoor verder uitgewerkt. Door de stijgende rentes en stijgende bouwkosten heeft de ontwikkelaar aan het college gevraagd om het complex uit te breiden met 3 extra appartementen binnen hetzelfde bouwvolume. Het college heeft besloten om hier toestemming voor te geven. 

Door stijgende kosten en rentes is het oorspronkelijke plan financieel niet haalbaar
Dat heeft de ontwikkelaar aangegeven. De marktontwikkelingen zoals stijgende rentes en stijgende bouwkosten maken dat het plan financieel niet haalbaar is. Daarom hebben zij het college gevraagd om het aantal appartementen uit te breiden van 24 zorgappartementen naar 27 zorgappartementen binnen het oorspronkelijke bouwvolume.

Het college heeft besloten om toestemming te geven voor de drie extra zorgappartementen
Het zorgcomplex is bedoeld voor ouderen met de diagnose dementie. De vraag naar deze zorgwoningen is groot. Bovendien wordt het complex niet groter dan gepland door deze uitbreiding. Daarom heeft het college besloten in te stemmen met het plan voor drie extra zorgappartementen.

Door deze uitbreiding zijn er meer parkeerplaatsen nodig
Deze worden toegevoegd op het eigen terrein waardoor de omgeving daar geen last van heeft.

Advertentie