8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Aankomst Sinterklaas in Nieuwerkerk met hindernissen (video)

Bij de aankomst van Sinterklaas in Nieuwerkerk aan den IJssel waren er nogal wat hindernissen. Toen de Goedheiligman net in het dorp op de Ringvaart was kreeg hij en zijn hele gevolg een forse bui regen over zich heen maar dat mocht de pret niet drukken. Ook niet toen de stoet wat moeite had met de koers.

Ondertussen was het zwart van de kinderen en mensen langs de route en op het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar trad REND Dance op voor de kinderen en ouders en toen de aankomsttijd iets uitliep, hadden zij nog genoeg liedjes om samen met de kinderen te kunnen dansen.

Toen de lint van boten van de Brandweer Nieuwerkerk en de waterscouting De IJssel bij de Gele brug aankwam, was deze snel leeg maar waar was de brugwachter? Die was nog onderweg en toen hij eenmaal door de menigte was gekomen, bleek er een technisch probleem. Maar gelukkig na een paar minuten ging de brug omhoog en kon Sinterklaas toch aankomen.

Na een welkomstwoord van burgemeester Weber en kinderburgemeester Saar Hoogendoorn ging Sinterklaas met zijn pieten met muzikale omlijsting van de Pietenband, door het Oude Dorp door naar de Oase, Winkelcentrum Dorrestein en Winkelcentrum de Reigerhof.

Advertentie