8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Nieuwerkerkse brandweer neemt nieuwe tankautospuit officieel ingebruik

De brandweerpost van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zaterdag 25 november de nieuwe tankautospuit officieel ingebruik genomen. Er is lang gewacht op het nieuwe voertuig, de oude MAN tankautospuit heeft 19 jaar dienst gedaan. Met het oude voertuig zijn ongeveer 3350 inzetten gedaan.

De nieuwe Scania tankautospuit is 1 van 45 voertuigen die in de regio Hollands Midden in enkele jaren in gebruik neemt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de sleutels van het nieuwe voertuig officieel overgedragen door Hans Zuidijk, Regionaal Commandant Brandweer Hollands Midden aan de Nieuwerkerkse brandweer vrijwilligers. Ook de leden van de jeugdbrandweer waren met hun ouders bij de bijeenkomst aanwezig.

Burgemeester Han Weber sprak de aanwezigen kort toe en bedankte het korps voor hun enorme inzet. Naast alle oefenmomenten zijn er zo’n 200 inzetten per jaar, groot en klein, die in Nieuwerkerk en omgeving worden afgehandeld. Het korps gaat er met het nieuwe voertuig flink op vooruit. Binnen is het voertuig veel stiller en is er een goede airco.

Buiten is het voertuig juist veel beter te horen door de veel luidere sirene. Doordat auto’s tegenwoordig veel beter geïsoleerd zijn kwam het regelmatig voor dat bestuurders de brandweer bij spoed niet aan hoorde komen. Dit moet nu veel beter gaan. Ook al het gereedschap in de wagen is vervangen voor moderne spullen. Zo is het redgereedschap nu electrisch en veel sneller te gebruiken.

Advertentie