8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Capelse Schollebos aangewezen als vuurwerkvrije zone

Het Schollebos in Capelle aan den IJssel is tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone. Hiermee beschermt de gemeente de natuur en de dieren in het bos.

“Gunnen iedereen een rustige oud- en nieuwviering” 

Met het aanwijzen van vuurwerkvrije zones wil de gemeente Capelle zorgen voor een veilige en rustige jaarwisseling. Het Schollebos is voor het eerst door burgemeester Peter Oskam aangewezen als vuurwerkvrije zone: “In het Schollebos willen we de overlast die vuurwerk kan veroorzaken voor mensen, dieren en de natuur voorkomen. We gunnen iedereen een rustige oud en nieuw viering.” De burgemeester heeft met de politie en handhaving afgesproken dat meldingen van overlast of verstoringen uit Capelse wijken voorrang krijgen op vuurwerkmeldingen uit het Schollebos. “We handhaven overal en delen bekeuringen uit bij overtredingen”, waarschuwt de burgemeester. Met deze maatregelen wil de gemeente Capelle aan den IJssel zorgen voor een veilige en respectvolle jaarwisseling voor alle Capellenaren.

Meer vuurwerkvrije zones 

Er zijn ook vuurwerkvrije zones in de buurt van ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, kinderboerderijen en terreinen bij tankstations. Ook daar is het verboden vuurwerk af te steken. Dit verbod geldt tijdens oud en nieuw tussen 31 december 18.00 en 1 januari 02.00 uur. Buiten deze uren geldt al een algeheel vuurwerkverbod in heel Nederland. Capellenaren die willen weten welke gebieden er als vuurwerkvrijezones zijn aangewezen kunnen dat lezen op de website. Hier staat ook meer informatie over vuurwerk en waar meldingen van overlast kunnen worden gemaakt.

Zuidplas

Ook in Zuidplas zijn er vuurwerkvrije zones bij winkelcentra en dierenweides. Grote vuurwerkvrijezones zoals het Schollebos heeft Zuidplas niet. Wel heeft de gemeente Zuidplas een meldpunt vuurwerkoverlast. Met dit meldpunt hoopt de gemeente een beter beeld te krijgen van hotspots van overlast. Voor die plekken kan de gemeente dan maatregelen nemen, zoals extra handhaving.

Advertentie