8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Lezing in Swanla over Zweedse schilder Hilma af Klint

Op 12 december organiseert SBKZ een lezing over Hilma af Klint. De lezing sluit aan bij de lopende tentoonstelling in het Kunstmuseum Den Haag over “Hilma af Klint & Piet Mondriaan”.

Abstracte pionier

De lezing wordt gehouden door Wendy Fossen. “De Zweedse schilder Hilma af Klint (1862-1944) is inmiddels geaccepteerd als een van de abstracte pioniers – naast Mondriaan, Kandinsky en Malevitsj. Het vergelijken van haar werk met dat van hen is echter appels met peren vergelijken. Weliswaar is Af Klint net als Mondriaan lid geweest van de theosofische vereniging, haar zoektocht naar het hogere is een hele andere geweest dan de zijne. Dat is al dusdanig interessant dat we de lezing daar al met gemak mee vullen. We laten Mondriaan dus voor wat hij is, en focussen ons op het spirituele, kleurrijke en vernieuwende werk van Hilma Af Klint”.

Vooraf inschrijven

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. De SBKZ vraagt geïnteresseerden vooraf in te schrijven en te betalen. Inschrijven kan via sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 12 december.

Advertentie