8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Meer meldingen overlast Rotterdam The Hague Airport

In het vierde kwartaal van dit jaar zijn er meer meldingen van overlast gedaan over Rotterdam The Hague Airport dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De bewonersvereniging BTV geeft in een persbericht aan geschokt te zijn over deze toename.

Rapportage DCMR

De cijfers komen uit de meest recente rapportage die de milieudienst DCMR maakt over de overlast van het vliegveld. In het vierde kwartaal van 2023 (augustus tot en met oktober) zijn er in totaal 59.663 meldingen over de luchtvaart ontvangen. Het totaal aantal meldingen dat betrekking heeft op RTHA bedroeg 52.120.

Minder melders en minder vliegbewegingen, meer meldingen 

Het aantal meldingen over RTHA is ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal van vorig jaar (39.983) met 12.137 toegenomen. Het aantal melders is met 434 afgenomen naar 1.315.Het aantal vluchten in het vierde kwartaal is met ongeveer 11% afgenomen ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal van vorig jaar. 10% van de melders doet 80% van de totale meldingen.

Bron: DCMR kwartaalrapportage 3e kwartaal 2023

Tijd en locatie

Verreweg de meeste meldingen worden ‘s-ochtends tussen 7 en 8 uur gedaan, terwijl de hoogste gemeten geluidsoverlast ‘s-avonds is. Het is vooral de Boeing 737-800 die veel geluid produceert. De meeste meldingen worden gedaan door mensen die dichtbij het vliegveld wonen, zoals Rotterdam, Schiedam en Bergschenhoek. In Zuidplas komen de meeste meldingen uit Zevenhuizen (6% van het totaal) en Nieuwerkerk (4% van het totaal). Er zijn ook melders die veel verder van het vliegveld af wonen, zoals in Haastrecht en Rockanje.

Bron: DCMR kwartaalrapportage 3e kwartaal 2023

 

Advertentie