8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Negen aanhoudingen, processen-perbaal, inning dwangsom na verscherpt toezicht Gemeentewerf Nieuwerkerk

Al geruime tijd heeft de gemeentewerf in Nieuwerkerk aan den IJssel te kampen met het inbrekers- en dievengilde. Eerder werden gebouwen opengebroken en goederen gestolen en vonden meerdere pogingen daartoe plaats. Het ging hier ondermeer om diefstal van een in bewaring genomen caravan, enkele bromfietsen, maar ook om gereedschappen, een aggregaat en onderdelen van gestalde voertuigen.

Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas zette naar aanleiding daarvan een actie op waarbij verscherpt toezicht uitgeoefend werd op de gemeentewerf en het daarnaast gelegen afvalbrengstation. Bij de actie werd de politie team Waddinxveen-Zuidplas nauw betrokken.

De actie kende al meerdere successen, maar communicatie daarover vond in het belang van de actie niet eerder plaats. Zo werd een man uit Waddinxveen heterdaad betrapt toen hij een stalling openbrak en een motorfiets wilde stelen. Een man met Poolse nationaliteit zonder vaste woon- of verblijfsplaats werd betrapt toen hij gereedschap, voertuigonderdelen en ingeleverde elektronica wilde stelen.

Twee personen uit Belarus werden heterdaad gepakt toen zij ingeleverde laptops wilden wegnemen. Zij werden daarnaast overgeleverd aan de vreemdelingendienst. Twee personen afkomstig uit Gouda werden aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De eerder aangehouden man uit Waddinxveen werd afgelopen nacht voor de 2e keer betrapt toen hij een container voor elektronica wilde openbreken. Hij had na het eerste vergrijp echter al een hoge dwangsom voor vervoer inbrekerswerktuigen opgelegd gekregen. Afgelopen nacht had de man opnieuw inbrekerswerktuigen bij zich. De dwangsom is dus verbeurd. De man kan daardoor naast strafrechtelijke vervolging ook een rekening van €2.500,- tegemoet zien. Die zal hij moeten betalen, anders volgt invordering.

Naast onder meer voornoemde aanhoudingen kregen meerdere personen ook proces-verbaal voor het onbevoegd betreden van het terrein.

Foto: Team veiligheid gemeente Zuidplas
Advertentie