8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

CDA en VVD Zuidplas: Veiligheid inwoners voorop bij dossier Posthuis in Moordrecht

De fracties van het CDA en de VVD in de gemeenteraad van Zuidplas hebben voor de gemeenteraadsvergadering van 12 december een motie vreemd ingediend waarin ze oproepen om de veiligheid van de Dorpsstraat en de omwonenden voorop te stellen en zo snel mogelijk te gaan ontwikkelen of te gaan slopen.

Dit na aanleiding van een afgewaaide dakplaat op zondag 10 december tijdens een storm en de eerdere berichten dat er geen ontwikkeling komt van het pand. Raadsleden Karreman(VVD) en de Ruiter (CDA) hebben al vaker politieke vragen gesteld over dit langlopende dossier. De raadsleden vinden dat ook zonder plan tot herontwikkeling het pand gesloopt kan worden en constateren dath het onduidelijk is of de brandweer naar binnen gaat bij brand. De raad zou hierover geïnformeerd
zou worden na vragen van NEZ. De beide raadsleden denken dat restauratie of behoud van het huidige Posthuis een gepasseerd station lijkt.

De Ruiter laat aan Gouwe IJssel Nieuws weten : “Helaas is er wéér een aanleiding om over het Posthuis te spreken. Het CDA blijft zich inzetten om tot een structurele oplossing te komen. Dit doet recht aan de dorpsstraat én inwoners van Moordrecht !“.

Wij willen het niet op ons geweten hebben dat er écht een ramp voltrekt. De veiligheid van de omgeving en omwonenden is voor ons de hoogste prioriteit. Sloop van het Posthuis is hierin essentieel! De eigenaar heeft sinds maart 2021 een sloopvergunning en wilde aanvankelijk snel tot sloop overgaan. Ook hij moet toch inzien dat dit zo niet langer kan?!” aldus Karreman die klaar is met wachten.

De gemeenteraad wordt door de raadsleden gevraagd om in te stemmen met de oproep aan het college om:

  • De veiligheid van de Dorpsstraat en de omwonenden voorop te stellen.
  • In het eerste kwartaal 2024, al dan niet in samenwerking met de eigenaar c.q. ontwikkelaar, te komen tot een ontwikkelingsplan en/of sloopplan.
  • Omliggende woningeigenaren actief deel te laten nemen aan het traject en tijdig te informeren over de te nemen stappen.
  • De raad uiterlijk 31 maart 2024 over de genomen stappen te informeren.

Lees hier het volledige dossier van het Posthuis op Gouwe IJssel Nieuws

Advertentie