8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Twee nieuwe woningen tussen Brede School en Middelweg in Moordrecht

Op een perceel tussen de Brede School en de Middelweg in Moordrecht mogen twee nieuwe huizen gebouwd worden. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond als hamerstuk besloten. De huizen zullen met een nieuwe brug vanaf de Weidezoom bereikbaar zijn.

Bestemmingsplan

De bouw van twee woningen was al mogelijk binnen het bestaande bestemmingsplan. De ligging daarvan op het perceel, achter de woning Middelweg 51, was echter niet optimaal. Daarom is de locatie met deze wijziging van het bestemmingsplan aangepast en is de bouw nu achter het pand op Middelweg 53 gepland. De woningen zijn aan elkaar geschakeld. Hieronder staan enkele impressies die in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Geluidhinder school

De huizen liggen dicht bij de school. Daarom moet de ontwikkelaar van de woningen ook een geluidsscherm zetten tussen de school en woningen. Dat scherm beschermt de woningen tegen geluidhinder van de school.

Advertentie