8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Burgemeester Peter Oskam benoemd tot ereburger van Capelle aan den IJssel

Peter Oskam werd gisteravond verrast met het ereburgerschap van de gemeente Capelle aan den IJssel. Namens de gemeenteraad sprak SGP fractievoorzitter prof. dr. Arwin van Buuren mooie woorden over de burgemeester die een oorkonde ontving behorend bij het ereburgerschap.  

Arwin van Buuren reikte hem een oorkonde uit met de toevoeging dat hij op een later moment nog een gouden legpenning ontvangt: “Je werd Capellenaar onder de Capellenaren. Stelde mensen op hun gemak en werd geliefd onder brede lagen van de bevolking. Bij ingrijpende incidenten was je ter plaatse en had je oog voor iedereen. De mensen hebben dat zeer gewaardeerd. Binnen de regio hield je je bezig met lastige dossiers zoals ondermijnende criminaliteit en mensenhandel. Maar ook was je de burgervader die met plezier op bezoek ging bij onze oudste Capellenaren en huwelijksjubilea.” 

Peter Oskam (63) vertrekt als burgemeester van Capelle aan den IJssel om vanaf dinsdag 19 december als Griffier van de Tweede Kamer in Den Haag aan de slag te gaan. Oskam is burgemeester van Capelle aan den IJssel sinds 4 januari 2016. Peter Oskam:

“Het doet me veel om afscheid te nemen van deze prachtige stad, haar inwoners en van u als gemeenteraad. Geen dag was de afgelopen jaren hetzelfde en geen dag voelde als een verplichting, hoe intensief het soms ook was. Als burgemeester heb ik gestreefd om voor iedereen benaderbaar te zijn. Capelle aan den IJssel is voor mij niet slechts een stad, maar een gemeenschap van mensen die samen bouwen aan een betere toekomst, midden in de volle randstad. Met 127 nationaliteiten heeft Capelle altijd uitdagingen. Ik heb ernaar gestreefd om er voor alle Capellenaren, uit alle wijken, van alle leeftijden en van alle geloven te zijn. De kracht van onze samenwerking in de stad was een belangrijke factor. In voor- en tegenspoed hebben we samen een bijdrage geleverd om Capelle te maken tot wat het nu is.

Maandagavond 29 januari zijn Capellenaren welkom om op informele wijze in het Isala Theater afscheid te nemen van Peter Oskam en hem te bedanken voor de afgelopen jaren. Hierover volgt nog informatie. Vanaf dinsdag 19 december is Cor Lamers (67) waarnemend burgemeester van Capelle aan den IJssel.

Advertentie