8.5 C
New York
zondag 8 september 2024

Zuidplas betaalde bijna 7 ton voor aanschaf grond opvanglocatie

De gemeente Zuidplas heeft een bedrag van € 698.218,40 betaald voor de aankoop van de gronden waar de Regionale Opvang Locatie (ROL) gaat komen. Dat blijkt uit stukken van het Kadaster die door Gouwe IJssel Nieuws zijn opgevraagd. Pas per 18 december staat de transactie ingeschreven en de gemeente Zuidplas heeft inmiddels bevestigd dat het aangeschaft is via haar woordvoerder.

Op vragen van deze nieuwssite over de “lage” aanschafprijs voor het grote stuk grond van ongeveer 8 hectare verdeeld over drie kavels, laat Zuidplas weten dat ze de vraagprijs hebben betaald van de eigenaar die het al een hele lange tijd te koop had staan. De eerdere registratie van het kadaster had het een aankoopsom van € 1.920.000 voor alleen het kavel van 6,19ha in 2002 door een ontwikkelingsmaatschappij.

De gemeente laat via haar woordvoerder weten dat er geen extra deals zijn gesloten door bijvoorbeeld grondruil of andere ruilverkavelingen. De grond wordt niet doorverkocht wordt aan het COA maar zal worden verhuurd aan aan het COA.

Advertentie