8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Bende rond afgesloten papiercontainers Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk aan den IJssel is het bij winkelcentrum de Reigerhof een enorme bende omdat inwoners toch het papier hebben neergegooid ondanks dat de container was afgesloten. De gemeente Zuidplas heeft de containers vanaf 29 december afgesloten om brandjes in de containers te voorkomen door vuurwerk. Op 2 januari is de container weer geopend. Op de containers is door de gemeente een grote sticker geplakt maar dat belet mensen niet om het ernaast neer te zetten.

Ook bij winkelcentrum Dorrestein was het een bende maar daar heeft een inwoner afgelopen week de containers met een stok aangeduwd en was de man, een bekende in wijk die altijd opruimt met zijn hond en big shopper, anderhalf uur bezig om de bende rond de container daar op te ruimen.

een inwoner uit Dorrestein is anderhalf uur bezig geweest met opruimen van de bende bij Dorrestein

Ook als de containers niet afgesloten zijn, is het na een zaterdag vaak een grote troep rond de containers omdat inwoners het papier en karton bij een volle container het meenemen. Voorheen had de gemeente bij zowel Dorrestein als de Reigerhof een zeecontainer staan. Afgelopen zomer heeft vv Nieuwerkerk vanwege soortgelijke troep de papierinzameling gestopt. Eenmaal per maand haalt de gemeente het papier huis aan huis op, kan men op zaterdag het papier kwijt bij het kerkelijk centrum aan de J.A. Beijerinckstraat en staat er een paar dagen per maand een zeecontainer bij de Montessorischool aan de Schoolstraat.

Advertentie