8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Jaarwisseling rustig verlopen in Zuidplas en Waddinxveen

Volgens de veiligheidsregio Midden Holland is de jaarwisseling beheersbaar verlopen en zeker in de gemeenten Waddinxveen en Zuidplas. Op dit moment is nog niet bekend hoe het in de buitenruimten er uitziet maar het aantal meldingen voor de brandweer was er in Zevenhuizen een (loze) melding in de Zevenster, in Moerkapelle een buitenbrand en in Moordrecht is een voertuig compleet uitgebrand.

Vorig jaar waren er nog 7 meldingen voor de brandweer in Zuidplas. Waddinxveen kende geen brandweermeldingen dit jaar tegenover 3 in het vorige jaar. In Waddinxveen waren er 5 meldingen voor de politie (1 meer dan het ervoor) en waren er 7 meldingen in Zuidplas voor de politie wat gelijk bleef.

Vuurwerk boven het Koningskwartier – Foto : Jolanda Bakker

Bij de huisartsenposten in Midden Holland en de drie ziekenhuizen in het gebied zijn in totaaldoor de zorginstellingen 11 slachtoffers behandeld met vuurwerkletsel.  Er zijn vijf personen in behandeling genomen na letsel door vechtpartijen en is er één persoon behandeld na een ongeval in het verkeer. De meldkamer ambulancezorg was voornamelijk druk met telefoontjes die binnenkwamen vanwege alcoholletsel. In totaal zijn er zes slachtoffers van dronkenschap behandeld in de zorginstellingen en zijn er twee personen met drugs gerelateerde klachten in behandeling genomen. Omdat inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel vallen onder de HAP in Capelle aan den IJssel is dit beeld niet compleet.

In Capelle aan den IJssel is bij een schietpartij na een besloten feest aan de Rietbaan, nabij de Hoofdweg, een persoon doodgeschoten.

Dit artikel wordt later vandaag aangevuld met informatie over schade in de openbare ruimte.

Advertentie