8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

2023: Wel weer een mooi boekenjaar; geen record voor Aad Pausma

Ja, ik was begin van het jaar een aantal weken uit de roulatie (nieuwe heup: van al dat sjouwen!!) met als gevolg dat een nieuw record er dit jaar niet in zat” Zo opent de inzamelaar en verkoper van tweedehands boeken Aad Pausma die afgelopen jaar wel weer veel boeken, cd’s, lp’s en dvd’s binnengekreeg en uiteraard weer heel veel verkocht. Met de opbrengst voor diverse goede doelen:

In 2023 verkocht hij voor €3.445,00 en kon dat weggeven aan allerlei goede (kinder)doelen:

  • Meer dan € 2.000,00 werd bijgedragen aan het Lustrumfeest van de IJsselkids
  • 100 chocoladeletters plus evenzoveel kinderboeken werden ingepakt en uitgedeeld aan de kinderen van de “bomenbuurt” in het Sinterklaasweekend
  • Een bijdrage werd overgemaakt aan de Stichting van Carry Jansen
  • Een fietsje werd geschonken aan een gezin in Nieuwerkerk
  • Een bijdrage werd geleverd voor een weekendje weg door een gezin in de bijstand
  • Meer dan 200 kinderboeken geschonken aan de Voedselbank, Boodschappenkast en Schoolbibliotheek
  • nog wat bescheiden schenkingen aan gezinnen die het echt goed konden gebruiken.

Hij is dankbaar voor alle verkopen en mensen die boeken hebben gebracht :”Enfin, het geld wordt goed besteed en dit allemaal dankzij uw support: of het nu gaat om het kopen van boeken, platen enz of het leveren ervan. Ik verkoop nog steeds via BOL.com, marktplaats en boekwinkeltjes.nl en niet te vergeten via mijn persoonlijke boekenapp. (wilt u daaraan worden toegevoegd, laat het me weten via 06-37304589)”

De boekenapp is een groepsapp op Whatsapp : “Ja die boekenapp wordt ieder jaar belangrijker. Inmiddels meer dan 40 fanatieke lezers (en kopers) van zo goed als nieuwe boeken die ik in de app aanbied. Als u meedoet en bestelt zorg ik dat het boek/de boeken bij u thuis komen!” legt Pausma uit.

Pausma heeft naast de digitale kanalen ook een enorme voorraad boeken in zijn opslagbox aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk waar hij de boeken uitzoekt, de bestellingen verwerkt, ondertussen naar Klassieke muziek luisteren en mensen ontvangen. Maar hij wil ook nog wel geluk, gezondheid en het allerbeste wensen voor 2024!!

De opslagbox van Pausma
Advertentie