8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Wijkraad Nesselande wil af van ’aanhangerkerkhof’

Op het bedrijventerrein tussen Nesselande en de A20 staan steeds meer aanhangers geparkeerd. Veel daarvan zijn er slecht aan toe. De Wijkraad Nesselande heeft wethouder Karremans van Rotterdam gevraagd om er voor te zorgen dat het niet langer is toegestaan om hier aanhangers te stallen.

Bedrijventerrein Nesselande

Aan de andere kant van het viaduct over de A20 bij de Hornbach, ligt er een bedrijventerrein in Nesselande. In het bedrijventerrein, aan de teen van het talud van de Laan van Avant-Garde, ligt de Chris Lebeauhof. Aan deze weg staat een aantal nette nieuwe bedrijfsgebouwen. Tegenover deze bedrijfsgebouwen op de openbare weg staan veel aanhangwagentjes waarvan een aantal in verregaande staat van ontbinding. Hoewel de meeste aanhangers op slot staan, is het onwaarschijnlijk dat sommige nog kunnen rijden. Zij hebben één of meer lekke banden of zijn gedeeltelijk gesloopt. Het is een rommelig geheel en geen representatieve aanblik voor de daar gevestigde bedrijven. Ook de nabij gelegen woningen aan de Laan van Magisch Realisme hebben hierdoor geen fraai uitzicht.

Verpaupering

Deze situatie is al geruime tijd de status quo van het terrein. Het nodigt uit om er nog meer rommel bij te gooien. De vraag is of de beheerder van het terrein hierin actie gaat ondernemen en aan deze ongewenste situatie een einde gaat maken. Zoals het er nu uitziet verpaupert het gebied zienderogen.

De wijkraad

Inmiddels heeft ook de wijkraad van Nesselanden aangegeven van het aanhangwagen kerkhof op het bedrijventerrein af te willen. “Zeker als er volgend jaar ook nog flexwoningen moeten komen op het bedrijventerrein, dan wil je niet wonen in deze rommel” aldus Auke Bergsma van de Wijkraad (verantwoordelijk voor buitenruimte en veiligheid). Probleem is dat de aanhangwagens op dit moment nog niet kunnen worden verboden of afgevoerd omdat het nu nog is toegestaan. Daarom heeft de Wijkraad Nesselande wethouder Karremans van Buitenruimte verzocht om het aanwijsbesluit aan te passen zodat het niet langer is toegestaan om hier aanhangers te stallen en ze na een waarschuwing kunnen worden afgevoerd. Verder heeft de wijkraad Nesselande een “Bedrijvenraad” opgericht met ondernemers op het bedrijventerrein. Een van de eerste aandachtspunten van de Bedrijvenraad is het verbeteren van de uitstraling van het bedrijventerrein. Mogelijk verbetert de situatie daardoor in de loop van dit jaar en verandert het uitzicht voor bewoners en bedrijven.

Advertentie