8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Bos Nieuwerkerk/Heat Matrix genomineerd voor ondernemersprijs Midden Holland

Stralend nemen Martine Goedegebuure en Peter van Veelen van burgemeester Weber en wethouder Schuurman de felicitaties in ontvangst. Beide gemeentebestuurders komen een bos bloemen brengen vanwege het feit dat Bos Nieuwerkerk/Heat Matrix een van de drie genonimeerde bedrijven is voor de ondernemersprijs Midden Holland.

Het familiebedrijf aan de Hooogeveenen in Nieuwerkerk aan den IJssel is gespecialiseerd in schoorsteentechniek en draait de hand niet om voor een schoorsteen van meer dan honderd meter hoog. Maar met zusterbedrijf Heatmatrix doet men meer, zoals warmteterugwinning om zo energiekosten te verminderen voor de klant.

Het is, zoals directeur Peter van Veelen vertelt, meer dan even een schoorsteenpijp maken. Er wordt gekeken hoe er energie terug gewonnen kan worden met Heatmatrix, maar ook de fundering, de aansluitingen, de electrische installatie en nog veel meer wordt geleverd door dit familiebedrijf.

Dat familiebedrijf, dat 50 jaar bestaat, is gestart door onder andere de vader van Martine Goedegebuure. Zij had tot voor kort de leiding van het bedrijf, maar heeft nu een stapje terug gedaan. Ze vertelt trots hoe innig de band nog steeds is binnen het bedrijf. “Er wordt samen koffie gedronken. Er waren saucijzenbroodjes voor de nominatie en de week ervoor taart voor een medewerker die er 45 jaar werkte. Afscheid nemen van een medewerker gebeurt maar weinig”.

En daar sluit de nieuwe directeur Peter van Veelen zich bij aan. Hij kwam ooit op een zaterdag solliciteren en toen hij zijn diploma’s uit zijn tas wilde halen, hoefde dat niet. Want hij kwam toch uit een goed nest. Van plaatwerker ging hij naar inkoper, chef productie en nu tot directeur. Maar nieuw bloed is er ook, jongeren die met een beroepsopleiding binnen komen, die proberen we te houden. Diezelfde jongeren staan soms versteld dat de directeur ook een kaarsrechte las kan leggen. Martine vult hem aan dat ze blij is, dat een van de jongeren ook een meisje is.

Een ander voorbeeld van de band met het personeel, is het feestje van het 50 jarig jubileum. Al het personeel ging, met partner, met een vliegtuig naar Mallorca. Maar ook voor de klant wil men er zijn. Peter legt uit dat ze liever een goede band met de klant hebben, dan voor zoveel mogelijk verdienen gaan. En dat maakt het een bijzonder bedrijf. Op 29 januari wordt bekend of Bos Nieuwerkerk / Heatmatrix wint. Peter grapt nog even dat hij niet van de olympische gedachte is en wil winnen.

Wethouder Schuurman en Burgemeester Weber krijgen in de werkplaats van de vestiging in Nieuwerkerk nog een rondleiding. Op vrijdagmiddag is opruimen een gewoonte. Daarom wandelen de bestuurders door een schone werkplaats, waar de geur van metaalbewerking nog rondhangt. De geur van een uniek bedrijf.

Advertentie