donderdag 2 mei 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH blijft op koers

De Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in Stolwijk tegen het team van Dosko, de nummer drie van de derde divisie. De Zevenhuizense dames kregen een goed gemotiveerd Dosko tegenover zich en konden door veel vechtlust na het eerste set verlies de wedstrijd naar zich toehalen. Via de setstanden 25-21, 17-25, 17-25 en 26-28 werd een 3-1 overwinning behaald.

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Cees van Mullem kon beschikken over een complete selectie. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil,  Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam.

In de eerste set toonde Zevenhuizen weinig lef en liet6 het initiatief meer aan Dosko over. In het tweede gedeelte kwamen de dames van Villa Dorrestein meer in het spel, maar konden niet voorkomen dat Dosko deze set met 25-21 naar zich toe trok.

In de tweede set kwam dezelfde opstelling in het veld, met wel een wisseling van positie op het midden, dit zorgde dat het midden van Dosko beter te verdedigen was. Halverwege kwam Marina Mijajlovic in het veld voor Sonja van Mil en daarmee werd de pass beter verzorgd en ook aanvallend kon Marina goed scoren. Zevenhuizen wist een voorsprong op te bouwen en deze vast te houden. Op het eind nam Flore Gravensteijn de positie van Mariëlle Gerritsen over. Villa Dorrestein wist deze set met 17-25 binnen te slepen.

De derde set was weer een prooi voor de Zevenhuizense dames mede door een sterke service, die zorgde dat de druk op de verdediging van Dosko hoog bleef en daardoor de blokkering weinig moeite had met de Stolwijkse aanvallen. Ook deze set ging met 17-25 in het voordeel van Villa Dorrestein.

In de vierde set leek het voor de Zevenhuizense dames een eenvoudige overwinning te worden, maar dat liet Dosko toch niet toe en wist het Zevenhuizen op het eind moeilijk te maken. Door de enorme dosis vechtlust wisten de dames van Villa Dorrestein uiteindelijk deze set met 26-28 winnend af te sluiten. Daarmee blijven zij op koers en mede doordat naaste concurrent VV Utrecht DS 3 punt verlies leed staat Villa Dorrestein nu vier punten voor op de eerste plaats. Zaterdag kunnen de dames van Villa Dorrestein, deze voorsprong verder uitbouwen, wanneer in Swanla de wedstrijd tegen de nummer twee VV Utrecht DS 3 gewonnen wordt. Aanvang wedstrijd is om 16.15 uur.