8.5 C
New York
maandag 13 mei 2024

Geboorde stalen leiding Gasunie verwijderd.

Op 15 januari is de geboorde stalen Gasunie leiding verwijderd, na inspectie en controle wordt hij over enige weken weer opnieuw aangebracht.

Zoals op 20 november vorig jaar al werd vermeld door Gouwe IJssel Nieuws moest de pas geboorde gasunie leiding langs de Europalaan, tussen Bostelpad en Weidezoompad, weer worden verwijderd.
De reden hiervan is dat de leiding op een aantal plekken niet op de gewenste plaats lag. Op 15 januari was het dan zover, met grote voorzichtigheid werd de buis uit de boorschacht getrokken.

Tijdens het verwijderen werd de buis netjes schoongespoten en via diverse kranen als een “waslijntje” over een serie geleide-rollen terug getrokken naar zijn “oude” plek langs het fietspad. Daar wordt hij geïnspecteerd en onderzocht om te zien of er geen beschadigingen zijn aan de bescherming van de buis en of de lassen nog intact zijn. Vervolgens wordt de buis over “enige” weken met behulp van een nieuwe boring weer aangebracht.

Hoewel het de bedoeling was om het verwijderen voor de feestdagen gereed te hebben is dit nu toch half januari geworden. Het fietspad langs de Europalaan is de komende weken weer afgesloten.

Advertentie