8.5 C
New York
dinsdag 14 mei 2024

Noodkreet bewonersgroep Warande over plan Vredenburghpark Fase2 Waddinxveen

De bewoners van bewonersgroep Warande heeft een noodkreet verstuurd aan de gemeenteraad van Waddinxveen over het plan Vredenburghpark Fase2 waarbij in het gebied rond de Piet Stuurmanweg geen kassen maar een bedrijventerrein komt. De brief volgt op de bekendmaking van de plannen van afgelopen week.

De bewonersgroep Warande bevat de straten Cornelis Broerweg en de Arie Kempkersweg, beiden gelegen tussen de Plasweg en de Piet Stuurmanweg. Deze groep bestaat uit 130 huizen, waarvan 76 aktief deelnemende huizen. De bewonersgroep vreest dat er een horizonsvervuiling komt van panden van 12 tot 16 meter hoog en een toename van 385 naar 4000 motorvoertuigbewegingen per dag. Volgens de bewonersgroep gaat dit een verkeersinfarct opleveren op het kruispunt Bredeewg met de Piet Stuurmanweg.

Het gebied heet Glasparel+ omdat mooi wonen, groenvoorziening en kassenteelt harmonieus moeten samengaan. Tot op heden is dat ook zo. Onze huizen zijn in 3 fasen gebouwd tussen 2017 en 2021. Bovendien volgen er nog 2 projecten in het verlengde hiervan! De eerste regel in de brochures betrof: van stad naar Sssst! Daarnaast hebben wij allen getekend dat wij akkoord gaan met kassenbouw aan de Piet Stuurmanweg. Als wij toen hadden geweten dat het bestemmingplan op korte termijn alweer gewijzigd zou worden naar bedrijventerrein, hadden velen dit betreffende huis niet gekocht! Hoe kan het dat als de verf van onze nieuwe huizen nog maar net is opgedroogd, onze aankoop-argumenten van tafel worden geveegd?!” aldus de bewonersgroep die de planschade raamt tussen de 6 en 8 miljoen euro.

Hoe kan het dat als de verf van onze nieuwe huizen nog maar net is opgedroogd, onze aankoop-argumenten van tafel worden geveegd?!

Bewonersgroep Warande

Afgelopen week liet de gemeente Waddinxveen weten dat ondernemers dan van de Noordkade naar dit nieuwe gebied verplaats kunnen worden bij monde van Wethouder Kerssies: “Met het nieuwe Businesspark Vredenburgh fase II maken wij de weg vrij voor ondernemers aan de Noordkade om de overstap te kunnen maken naar dit nieuwe businesspark.”

De bewonersgroep laat hier geen spaan van heel, volgens hen willen deze ondernemers niet verhuizen of hebben ze allang elders grond aangekocht. Het is volgens hen niet voldoende doordacht en lijkt alleen maar de ontwikkelaar Wayland Estate hier de vruchten van te plukken.

De bewonersgroep is niet tevreden over Wayland is te lezen in de brief : “De firma Wayland die ook voor onze huizenbouw en groenvoorziening heeft gezorgd, loopt al 3 jaar achter met het correct
opleveren van het park (paden en bomen), de beloofde speeltuinen en de groenvoorziening in de straten. Hier is nu wel aandacht voor maar pas na veel aandringen van de buurtbewoners
“. Gesprekken met deze ontwikkelaar hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd, men ervaart dat er praktisch niets is aangepast aan het plan voor het bedrijventerrein. Het bestemmingsplan ligt tot 7 februari 2024 ter inzage.

Advertentie