8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Verkeerschaos na aanrijding op N219

Op vrijdagmiddag 19 januari heeft er op de Eerste Tochtweg (N219) een aanrijding plaatsgevonden net na de samenvoegstrook op de weg richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Een voertuig dat af wilde slaan naar een bedrijf aan de linkerkant van de weg werd van achter aangereden.

Een vuilniswagen ramde het voertuig aan de achterkant waardoor alle airbags uitklapte. De bestuurder van de personenwagen klaagde over last van nek en hoofd en werd in de ambulance nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Ondertussen was aan de brandweer een melding zware technische hulpverlening gegeven maar na inspectie van het voertuig konden zij terug naar de kazerne.

Tegelijkertijd had een vrachtwagen een lekke band op de ventweg en richting Zevenhuizen liep het verkeer ook geheel vast. Vanaf Nieuwerkerk was het verkeer gestremd omdat de berger het voertuig moest afvoeren. Hierdoor ontstond er rond het kruispunt richting Nesselande een grote verkeerschaos.

Volgens de toegesnelde bewoners is het een plek, waar het dagelijks meerdere keren maar net goed gaat. Sinds het van rotonde door de provincie werd omgebouwd naar een kruispunt met verkeerslichten zijn hier meerdere ongevallen gebeurd, bijna altijd veroorzaakt bij de invoegstroken waar men elkaar geen ruimte geeft.

Advertentie