8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Ambitieus raadslid Willem de Jong neemt afscheid met pijn in het hart

Op 23 januari moest Willem de Jong uit Moordecht emotioneel afscheid nemen van de gemeenteraad van Zuidplas. De voormalige horecaman wilde wel maar zijn lijf liet hem in de steek. De afgelopen twee jaar kon hij het raadswerk niet meer uitvoeren door zijn gezondheid en dat deed hem pijn. Burgemeester Weber roemde hem als een mensen-mens en welsprekend. De burgemeester vindt het jammer dat zijn lijf en hoofd niet met elkaar gingen. Hij zal zijn woordkunst in zijn inbrengen gaan missen.

De Jong was aanwezig en hij sprak, ontroerd, de gemeenteraad toe: “Al had ik een glazen bol gehad, dit was niet te voorspellen. Ik was zo trots als een pauw toen ik in 2022 verkozen werd en daarom doet het mij pijn dat ik nu door mijn gezondheid moet stoppen” legde hij uit. Wel dankte hij zijn collega’s in de gemeenteraad voor de belangstelling tijdens zijn ziekte maar ook de vriendschappen die hier zijn ontstaan.

Maar helemaal loslaten zal De Jong niet: “Ik kan fysiek niet veel meer maar kan wel kleine verhaaltjes schrijven en dat ga ik ook doen!”. Hij beloofde nog wel indirect bij NEZ betrokken te blijven om op die manier het college dwars te zitten.

Tegelijkertijd met het afscheid van de Jong nam ook Cindy Uit de Bulten afscheid van de gemeenteraad. Ook zij moet door gezondheidsredenen haar werk neerleggen. Ze was niet bij de gemeenteraadsvergadering maar kreeg ook warme woorden van burgemeester Weber en dankte haar voor de rol als voorzitter van de klankbordgroep Midden-Holland waarbij ze stond voor de betere samenwerking in deze regio tussen de gemeenteraden.

Installatie nieuwe raadsleden.

Na het afscheid van de twee oude leden werden er twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Hierbij komt Loura Boogerman-Jongepier bij de VVD voor Cindy Uit de Bulten, die haar al tijdelijk had vervangen.

Wilko Van keert terug in de gemeenteraad als vervanger van Willem de Jong met een eigen fractie. Na zijn installatie bestaat de gemeenteraad nu uit 9 fracties

Advertentie