8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Bouwplan 85 woningen in ´t Lage krijgt groen licht van de Raad van State

De Raad van State heeft in een beroepszaak tegen de bouw van 85 woningen van het voormalige sportcomplex ´t Lage van v.v. Moordrecht uitspraak gedaan en het bezwaar van een omwonende ongegrond verklaard. Hiermee stata de weg vrij voor de bouw van 58 rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen en uit 27 appartementen.

De bezwaarmaker vreest voor de gevolgen van het plan voor de leefbaarheid van haar omgeving, omdat de twee speelvelden naast haar huis geen recreatieve bestemming meer hebben. Het gaat om een grasveldje dat omgezet is naar parkeerplaats aan de dr. Westendorplaan. Maar deze bestemming is niet verdwenen stelt de Raad van State en is daarom niet in strijd met een goede ruimtelijke orderning. Het tweede speelveld is groen met parkeren geworden waarbij het parkeren ondergeschikt is. Vorige week is dit parkeerterrein tijdelijk als ijsbaan gebruikt, wat ook in het bestemmingsplan staat.

Daarnaast was de bezwaarmaker van mening dat de omwonenden niet voldoende in deze procedure zijn betrokken geweest. De Raad van State stelt dat de inspraak gewoon volgens de wet is verlopen en dat overleg vooraf de terinzagelegging van het bestemmingsplan geen wettelijke verplichting is. Daarom kan de Raad van State niet het bestemmingsplan vernietigen.

Advertentie